Invatamant modern

Dupa cum stiti, sunt absolvent a 2 facultati. Acum urmeaza sa-mi dau a II-a licenta. Facultatile au fost dintr-un anumit punct de vedere contradictorii. Voi analiza un singur aspect, unul singur, care mi se pare relevant. Si anume tabla. Tipul de tabla.

Prima facultate: sociologia. Aveam tabla moderna: scriam cu markere pe ea. Care markere puteau fi de orice culoare: negru, albastru, rosu. Rosu pe fond alb nu-mi placea ca e dinamo style. Dar oricum. Ulterior am aflat ca acest tip de tabla se cheama whiteboard . Mama ce denumire.

Tot la socio am avut asa numitul modul psiho-pedagogic. Acolo faceam ore la psihologie. Si ei tot moderni, tot table de genul. Dar tin minte o faza. Mi-a ramas in memorie de zici ca s-a intamplat ieri. Asadar, un curs (doar unul) l-am facut in sediul facultatii de matematica. Cu un profesor mare de la pedagogie (era seful DPPD p-atunci, nu stiu daca mai e si acu’). Si intra el in sala, pune mana pe catedra, se scutura ostentativ pe maneci si exclama: ASTIA INCA MAI FOLOSESC CRETA! Atat de superior si atat de mirat… Probabil in facultatea de psihologie tablele clasice s-au desfiintat demult.

A doua facultate a fost facuta la particular. Ne-am astepta sa fie sediu mai nou. Asa o fi, dar tablele erau … table. Cu creta. Si cu burete. Nu se scria foarte mult pe ele (era drept), dar cand se scria, cu creta se scria. Tin minte ca era cam 2009 sau 2010 si era nebunia cu BECALI PLEACA DIN GHENCEA. Si la un moment dat pe tabla era scris asta. Cu ceva ce nu se putea lua. Si incepe profa sa explice (nu mai stiu ce seminar era). Si explica ea: AICI SUB BECALI… Nici nu mai conta ce explica ea, Becali era cel important… (si TOTUL se afla sub Becali, asa dupa cum bine stiti ­čśÇ )…

Un singur lucru mai invoc: la diverse conferinte (fie si niste chestii soft, gen o dezbatere in facultatea ta) este la moda sa imparti „mape personalizate”. Adica niste mape normale pe care s-au aplicat etichete autoadezive. Ma intrebam uneori daca n-ar fi mai ieftin sa primim la fiecare curs asa ceva. Ar fi prea scump, dar o facultate cu o taxa mai mare care sa aplice metoda asta cred ca n-ar da gres. Parerea mea ­čÖé

Salutari BLOGOSFERICE tuturor ­čÖé

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !