#IntrebPentruUnPrieten – hashtagul meu preferat!

#IntrebPentruUnPrieten Emil Calinescu

#IntrebPentruUnPrieten este hashtagul meu preferat si, probabil, cel mai folosit. In mod cert, in 80% dintre cazuri il folosesc la misto, cred ca doar de 2 ori am pus #pebune o intrebare pentru altcineva, insa fix din acest motiv il iubesc eu.

Deseori mi-am pus intrebarea cum arata acest prieten al meu pentru care intreb atatea chestii. Dac-ar fi sa-i fac un portret robot, acesta ar arata cam asa:

  • Imi este frate geaman, insa doar ca gandire. Unul din ala care seamana leit cu mine, care gandeste ca mine, care ma intelege pe deplin. Fratele pe care mi-ar fi teama daca l-as avea. Ce bine ca nu-l am.
  • Este mult mai tupeist decat mine, dar in acelasi timp mai lipsit de curaj. Are toate intrebarile si toate gandurile alea tupeiste, insa nu are curajul sa puna el intrebarea. Ma pune pe mine, dandu-mi voie sa dau vina pe el.
  • Este mai hater decat mine. Dar este atat de hater incat face rau atat persoanei hater-ita, cat si mie, care sunt pus sa pun in aplicare hater-eala.
  • Este foarte interesat de politica, mai mult de jumatate dintre intrebari avand tenta politica. Din pacate pentru multi, gusturile lui politice sunt aceleasi: nu ar vota in veci USRplus, insa ar vota doar chestii extremist-exotice tip AUR.
  • Se imbraca la fel ca mine, poate chiar mai excentric, mai colorat, mai inflorat. Da, chiar este posibil. Doar ca nu l-a vazut nimeni cum se imbraca cu exactitate. Stim doar ce haine-si cumpara, dar nu stim cum arata acele haine pe el.
  • Are mai mult umor decat mine. Sau, ma rog, asa reiese din postari.
  • Este extrem de sfios, desi pune cele mai dubioase si excentrice intrebari, nu a avut niciodata curajul sa se arate.
  • Nu-mi spune niciodata ce face cu raspunsurile la intrebari. Ma pune sa intreb si doar savureaza raspunsurile la intrebarea pusa de mine.
  • Nu stim ce greutate are, ce inaltime are; nu avem niciun indiciu privitor la cum arata.
  • Nu este nicidecum un prieten imaginar.

De la acest ultimul punct ar trebui sa plece intreaga discutie. De fapt, hashtagul #IntrebPentruUnPrieten fix pe asta se bazeaza. Nu, nu am fost ziarist, in mod oficial, niciodata, nu am fost angajat de vreun ziar, vreo televiziune ori vreun radio, nu am avut tangente cu vreun trust decat indirecte, insa deseori pun la propriu intrebari care nu ma vizeaza in mod direct. Daca pui intrebarea ministrului justitiei nu trebuie neaparat sa fi avut vreo problema cu justitia. Te poti doar feri de niste viitoare probleme.

La fel in multe alte cazuri. Ca sa ajungem pe taramul seriozitatii, dupa ce drepturile si libertatile personale au fost calcate-n picioare, am inceput sa ma gandesc mai mult la drepturile CELORLALTI. Au inceput sa ma preocupe, de exemplu, drepturile fumatorilor, desi nu am fost niciodata fumator si nici nu am de gand sa ma apuc. Drept urmare, daca intreb ceva legat de fumatori, pun hashtagul #IntrebPentruUnPrieten cumva instinctiv. Da, am o tona de prieteni fumatori pe care, recunosc, i-am discriminat aiurea, drept urmare nu e deloc absurd sa intreb si de drepturile lor.

Emil Calinescu #IntrebPentruUnPrieten

Recunosc, insa, ca de multe ori, de PREA multe ori, am pus la misto hashtagul #IntrebPentruUnPrieten. Am abuzat de el. Am abuzat de aceasta gluma. Nu inseamna ca nu-l voi mai folosi, nu inseamna ca regret. Inseamna, doar, ca-l voi folosi mai rar si, mai ales, mai serios.

#IntrebPentruUnPrieten va insemna, la propriu, o intrebare care nu ma vizeaza direct. Ma rog, asa sper, uneori ma ia valul … Astept sa-mi spuneti voi daca folositi hashtagul cu pricina si, mai ales, cand. Si, bineinteles, sa-mi spuneti cate ceva despre acest prieten.

Comments

comments

One thought on “#IntrebPentruUnPrieten – hashtagul meu preferat!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !