Intrebari despre Mondiale

Intrebari despre Mondiale

Din punctul meu de vedere, exista 2 tipuri de intrebari despre Mondiale:
– Intrebari pe care NU mi-as dori sa mi le mai puna nimeni si la care, cat de curand, voi face urat. Inca le tolerez, inca ma abtin sa dau raspunsurile pe care ar trebui sa le dau.
– Intrebari fara raspuns, pe care insa le-as putea pune, in anumite contexte, si eu. Intrebari care, in anumite contexte, sunt puse inteligent. Nu tot timpul, ce-i drept.

Asadar, sa incepem cu ce doare cel mai mult, asadar intrebari despre mondiale pe care NU as vrea sa le mai aud:

1. De ce te uiti la Campionatul Mondial?

2. Ce te intereseaza pe tine ce face Anglia cu Italia?

3. De ce au invitat sa joace tari indepartate, precum cele africane? Nu mai aveau tari latino-americane disponibile? Ele erau mai aproape geografic…

4. De ce joaca si Bosnia si Croatia? Ar trebui sa aiba voie o singura tara din fosta Yugoslavie…

5. De ce te-ai uitat la meciul de la ora 4? Aveai meci si de la 1… Ce om normal, cand are de ales intre ora 1 si ora 4, alege ora 4?

6. De ce nu vezi meciul in reluare? E acelasi meci…

7. De ce Televiziunea Romana difuzeaza meciul atat de tarziu? Nu ar putea sa-l dea inregistrat de dimineata? Sa stea oamenii pana la 3 dimineata sa se uite la meci …

8. De ce tii minte numele jucatorilor? Poti vedea un gol frumos fara sa tii minte cine l-a marcat…

9. De ce de la margine se arunca cu mana? Fotbalul nu se juca cu piciorul?

Sa vedem daca recunoaste cineva jucatorul 🙂

10. De ce sunt atatea femei in tribuna? Alea n-au casa lor de intretinut? Stau si pierd timpul aiurea cu meciul …

Sa incerc sa raspund acestor intrebari? Hmm, mai bine nu. Mai bine va spun ce intrebari POT fi puse:

1. De ce sunt comentariile atat de slabe? Uneori am impresia ca si eu pot comenta mai bine. Iar aici ma pot lauda cu un articol scris de mine, nu demult. Cat se poate de adevarat.

2. De ce nu joaca Romania la mondiale? Oh … Aici sunt cateva cauze. E drept, articolul era scris dupa un singur meci, dar raman valabile acele probleme.

3. De ce joaca atatea echipe africane? Par mult sub celelalte. Oh, cata dreptate au cei care intreaba asta.

4. De ce arbitrii gresesc atat de mult? Parca gresesc mai putin ai nostri, in Campionatul National…

5. Cand ne vom califica la urmatorul mondial?

6. Ce cauta Grecia la Campionatul Mondial?

7. De ce Spania este campioana mondiala? Joaca foarte slab…

8. De ce pui Italia, Anglia si Uruguay intr-o grupa, iar in alta pui Columbia, Grecia si Coasta de Fildes? Unde este echilibrul…

9. De ce fotbalul este cel mai urmarit sport? Sunt sporturi mult mai misto …

10. De ce se scrie atat de mult despre fotbal? S-a jucat meciul, s-a consemnat scorul, mergem mai departe. Nu asa era?

E adevarat, cea mai proasta intrebare care mi s-a pus vreodata despre fotbal a fost in 2010, la finala Champions League dintre Inter si Bayern: ” – Cine joaca? – Bayern cu Intern. – De unde sunt astea? – Bayern Munchen contra Inter Milano. – Ah, deci joaca Germania cu Italia, nu?” Nu, nu am putut sa raspund acelei persoane (de sex feminin). Chiar nu aveam ce sa raspund. Iar misoginismele alea cliseice, cu femeia la cratita, nu mai sunt demult valabile. Am, in anturajul meu, femei cu care poti purta discutii interesante despre fotbal, cum de altfel am si barbati AFONI la acest fenomen. Nu mai e demult valabila sintagma Fotbalul e pentru barbati!

Voi mai stiti alte intrebari despre Mondiale? Daca da, suflati-le aici! Salutari MONDIALE (ca ale lui Bercea gen) tuturor!

ps: In categoria Intrebari despre Mondiale este o intrebare simpla care mi-a fost adresata de mai multe ori: Emile, cum rezisti atator intrebari stupide? Raspund blogosferic: daca n-ar fi atatia … (inlocuiti cu ce sintagma doriti) in jurul meu, nu as avea ce scrie pe blog.

Comments

comments

One thought on “Intrebari despre Mondiale

  1. da, multe intrebari pe care mi lle-am pus si eu… cred ca au trecut mai bine de 16 ani de cand Romania s-a calificat. exista copii care azi nu au vazut inca Romania jucand la o cupa de-asta. e incredibil. un campionat mondial la care tara ta nu participa nici nu ar trebui sa se mai transmita. pe mine unul nu m-ar interesa. si nici nu m-am uitat la vre-un meci macar. mai ales la orele alea stupide.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !