Intoarcerea in timp

Intoarcerea in timp

 

Acest articol este despre fotbal si echipa nationala, insa contextul este mult mai larg. Pe scurt: pleaca Piturca, iar inlocuitorul sau va fi, destul de probabil, un fost selectioner.

Printre numele vehiculate de presa ori propuse de oamenii de fotbal se numara Ladislau Boloni, Mircea Lucescu, Gheorghe Hagi si Anghel Iordanescu. Dintre toti, cica sansele cele mai mari le-ar avea Boloni.

Acum, fara sa am ceva cu el pentru faptul ca-i ungur (serios: omul e mercenar, in intelesul cel mai propriu al cuvantului), insa de fiecare data imi vine in minte expresia Intoarcerea in timp cand ma gandesc la el si la REVENIREA sa la nationala.

Serios: Hagi a fost selectioner si si-a dat demisia; Iordanescu a avut 2 mandate, unul extraordinar si altul mediocru, Lucescu a fost demult, avand un mandat cu multe realizari, iar Boloni a plecat la prima oferta avuta. Nu-l condamn, multi ar fi plecat in locul lui, dar daca am fi fost nationala cu principii ar fi stiut, din start, ca nu va mai avea din nou sansa sa antreneze nationala.

Marele Bobby Robson a antrenat o singura data nationala Angliei. Oricat de Sir a fost el, tot nu l-au mai pus selectioner. Au preferat sa apeleze la variante straine. Ei, inventatorii fotbalului, au pus antrenori straini.

Noi, insa, ii dam lui Piturca 3 mandate, lui Nea Puiu 2 si ne pregatim sa-i mai dam o sansa si lui Boloni. Nu neg, felul sau de a fi si experienta acumulata ar putea fi benefice.

Totusi, avand in vedere aceste aspecte, imi permit sa propun si eu cateva nume de posibili selectioneri:

1. Cornel Dinu. Daca ati uitat, va aduc eu aminte:

2. Emeric Ienei. E om bun, e om respectat, a obtinut cea mai buna performanta din istoria fotbalului romanesc si are doar DOUA mandate la nationala. Hai, merge si al treilea 🙂

3. Angelo Niculescu. Ce daca are peste 90 de ani? Ar fi util, temporizarea inventata de el se cheama azi tiki-taka. I-ar putea da lectii lui Guardiola. In plus, nu mai este vreun Dobrin pe care sa-l tina rezerva. Toate astea sunt premisele unui mandat de succes.

4. Mircea Radulescu. Hai, ca Riciu e baiat bun. A fost seful Scolii de Antrenori, cica a tot citit in perioada asta. E drept, problemele lui sunt cu exprimarea si cu limba romana, dar trecem peste. Si nu e un antrenor scump deloc. Dimpotriva, ar putea chiar antrena gratis. Serios.

5. Dupa toti astia, daca va intreb ce mai face Razvanel se cheama ca-s arogant si ingamfat? 🙂 Pentru cine nu stie, Razvan Lucescu este antrenorul vesnic persecutat de arbitri 😉

Totusi, nu ar trebui sa ne mire. Noi, romanii, avem prostul obicei de a ne uita in trecut. Romanii l-ar vota iarasi pe Iliescu, romanii l-ar vota si pe Ceausescu daca ar putea. Dupa 1-2 ani fara Basescu romanii isi vor readuce aminte si de el. Asa suntem noi, ne uitam inapoi, tot timpul inapoi, aproape niciodata inainte.

Asadar, dragi conducatori ai fotbalului, de ce preferati de fiecare data intoarcerea in timp? De ce nu incercati ceva nou? De ce nu ati incerca o varianta complet noua in peisajul nostru: un selectioner strain. Doritori s-ar gasi, unii chiar antrenori cunoscuti. Apropo, Queiroz la Iran castiga aproape 1 milion de euro pe an. Adica fix cat e clauza de reziliere a lui Piturca. #numazic Salutari ROMANESTI tuturor!

Comments

comments

5 thoughts on “Intoarcerea in timp

 1. hai sa o luam pe rand:

  Boloni- un antrenor mediu, a mai antrenat nationala si-a lasat-o pentru un contract pe bani multi…INSTABIL
  C. Dinu- un bun teoritician si atat, fara rezultate semnificative ca si antrenor
  Mircea Lucescu- potrivit pentru nationala, dar nu cred ca va pleca de la echipa sa de club…A si declarat ca nu o va lasa acum la greu…cu referire la conflictul ruso-ucrainian
  Hagi- Mare fotabalist MARE, inegalabil …si-atat!

  Anghel Iordanescu, un antrenor care a dus multe campanii ale nationalei noastre, reusite…Cred ca el e singurul in carti avand si un contract cu FRF-ul.

  E parerea mea!

 2. Pingback: Compromiterea unei idei. Antrenor strain la nationala.Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !