Interviu blogosferic marca EmilCalinescu.EU cu un sportiv?

Interviu blogosferic marca EmilCalinescu.EU cu un sportiv?

 

V-am tot amenintat ca urmeaza sa-mi deschid blog de fotbal. Pana atunci, mi-am facut incalzirea, sa vad exact cam care este atmosfera.

Acum, venind in domeniul fotbalului, de fapt, domeniul larg al sportului, am fost provocat sa spun ce sportiv as intervieva eu si de ce. Pana sa dau nume, trebuie sa va spun CUM l-as alege pe acel sportiv.

Intai si intai, precizarea fundamentala: oricate bloguri as avea, pe oricate nise, interviurile le voi avea AICI, in stilul propriu EmilCalinescu.EU. Nefiind strict blog de sport, interviul ar acoperi o gama mai variata de domenii. Nu sunt adeptul interviurilor scurte, de 5 intrebari, toate despre sport. Eu vreau sa descopar OMUL din spatele sportivului.

Asadar, ce calitati trebuie sa aiba un sportiv (zic sportiv, la modul general, dar ma gandesc cu precadere la fotbalisti) pentru a fi interesant pentru mine:

– Sa fi jucat/activat in mai multe tari. Oricat de fascinant vi s-ar parea un fotbalist precum Totti, jucatori mai interesanti sunt cei care au colindat lumea;
– Sa nu fi dat in prealabil mii de interviuri. Oricat de tare ar suna ca vreau sa-l intervievez pe Maradona, habar n-am daca as scoate de la el ceva nou, ceva ce n-a mai spus pana acum. Sau, chiar daca a dat zeci de interviuri, macar sa fiu primul DIN ROMANIA care-l intervieveaza;
– Sa fie capabil sa abordeze si un alt subiect decat sportul pe care-l practica;
– Daca e un sportiv care sa fi practicat mai multe sporturi e perfect;
– Daca are opinii politice ori chiar e implicat in politica, e bine. Daca opiniile sale politice sunt contrare opiniilor MELE politice, este CU ATAT mai bine.
– Daca este o persoana deloc prietenoasa cu media, este ideal. Pot sa-i dovedesc ca nu-i sunt dusman. Dimpotriva.
– Sa fie un om care foloseste tehnica moderna. Nu-mi place sa iau interviuri fata-n fata, ci pe chat. Am explicat de ce asa, nu repet. In plus, vreau sa-i pot pune cateva intrebari si despre social-media. Nu as putea face asta cu o persoana care nu foloseste aceste instrumente.

Acum, recititi toate aceste chestii si nu va ganditi ca exista vreun sportiv care sa le aiba pe toate. Ganditi-va la sportivi care sa le bifeze pe APROAPE toate. Si pentru ca nu-i un singur sportiv, ci-s mai multi, va dau o lista de 5 sportivi pe care, daca as putea, i-as intervieva:

– Fostul fotbalist Ovidiu Burca. Ganditi-va doar la parcursul sau geografic ca fotbalist. Eu vi-l zic pe scurt (luat de pe Wikipedia): Romania, Ecuador, Japonia, Romania, Germania, China, Romania. Ganditi-va la echipele la care a jucat, caci in Romania a jucat la Craiova, National, Dinamo, Rapid, Timisoara. Indeajuns de interesant pentru mine. Ce a fost dupa, cand a ajuns conducator, este bonus.

– Tot din fotbal, dar din cel international: Diego Forlan. Ultima oara a jucat in India, unde a fost coechipier cu romanul Lucian Goian. A mai jucat prin Argentina, Uruguay (tara sa natala), Italia, Spania, Anglia (tot pe Wikipedia gasiti mai multe detalii).  Interesant?

– Raman in domeniul fotbalului si indic un nou nume: George Weah. Daca nu stiati, el este, actualmente, politician. A jucat, ca tari, in tara sa natala, Liberia, in Italia, Anglia, Franta, dar si in Emiratele Arabe Unite. Indeajuns de interesant?

– De antrenorul Bora Milutinovic ati auzit? Daca nu, nasol. Sa va fie rusine. Daca da, sa stiti ca mi se pare unul dintre cele mai interesante personaje care a populat acest sport. As umple intreg articolul daca v-as zice toate recordurile lui si toate tarile pe unde a antrenat. Va zic doar ca cifre: a jucat in 4 tari si a antrenat in 11 tari. Nu stiu daca a ratat vreun continent (hai, sa zicem Oceania). Toate informatiile le gasiti pe wikipedia. Un personaj FASCINANT, caruia i-as putea pune sute de intrebari.

– Sa fie si unul din extra-fotbal. Dintre toti sportivii romani, cel mai interesant mi se pare nu Ilie Nastase, nu Tiriac, nu Nadia, ci … Ghita Muresan. Sa va reamintesc filmul in care acesta a jucat? Avand si blog de filme, cred ca i-as pune pe putin zece intrebari din acest domeniu 😀

Cam atat 🙂 Va las pe voi sa va imaginati cum ar iesi un interviu blogosferic marca EmilCalinescu.eu cu un sportiv. Iar daca as avea posibilitatea sa intervievez pe oricare dintre cei de mai sus, as face-o cu drag 🙂 Cu toate astea, preferinta mea o vedeti in poza. Trebuie, insa, sa si stiti despre cine-i vorba 😀 Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !