Informatii pretioase

Daca mi se fura laptopul, sunt un om mort. Am informatii pretioase pe el, daca raman fara ele am incurcat-o.

Daca mi se fura tableta, e grav. Am informatii pretioase pe ea. E o mare problema daca as ramane fara ele.

Daca imi crapa hardul am incurcat-o. Am tot felul de informatii pretioase pe el. Fara ele nu pot face nimic la munca.

Daca mi se viruseaza acest pc, am incurcat-o. Am parole importante, am informatii pretioase, am lucruri la care tin. Ce ma fac daca mi se viruseaza acest pc?

De ce sa tineti toate documentele intr-un singur loc? De ce sa devina hard-disk-ul atat de important? Hard-urile se mai si strica. Nu sunt deloc vesnice. De ce sa depindeti de informatiile de pe un hard? 

Pe langa importanta documentelor de pe un device, se mai poate si problema organizarii acestora. Cum v-ar suna un document management system software? Nu doar documentele in sine sunt importante, ci si programele care se gasesc pe un calculator. Depindem de device-uri, insa nu ar trebui sa dramatizam atunci cand gadget-ul se strica ori ne este furat. Asigurarea ne depagubeste fizic, insa valoarea efectiva a informatiilor nu este acoperita de nicio asigura. Trebuie sa ne luam singuri masurile de siguranta. 

Ai informatii pretioase? Daca da, eu zic sa te protejezi. Sa ai 5 feluri de protectii, 3 copii si sa nu depinzi de un device. Nici a depinde de internet nu este o solutie, internetul poate sa pice atunci cand ai nevoie de el. Dar un back-up online este tot timpul indicat. Unul sau mai multe, dupa caz. E adevarat, sansele sa pice internetul, complet, sunt mici. Acum avem stick-uri de net, net pe telefon, asa ca sansele sa fim complet izolati de mediul online sunt minime.

Iar in aceasta categorie de informatii pretioase poate intra orice chestie care nu poate fi inlocuita. De exemplu, ca idee, unii considera a fi foarte pretioase pozele. Valoarea lor efectiva este 0, insa ele nu mai pot fi recuperate. O sa le regreti, asa ca mai bine ia din timp masurile de precautie necesare. Daca vorbim despre poze de la anumite evenimente, gen o nunta sau un botez, lucrurile devin cu adevarat grave. Salutari PRETIOASE tuturor!

ps: Daca ai informatii pretioase este bine sa verifici constant pc-ul de virusi. Un virus te poate ori sa te lase fara ele, ori sa le transmita cui nu trebuie. #Pebune Am spus asta deja, dar am simtit nevoia sa repet.

Comments

comments

One thought on “Informatii pretioase

  1. Pingback: Informatii pretioaseBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !