Inele barbatesti si alte bijuterii magice

Bijuterii magice inele barbatesti Emil Calinescu

Stiti povestile fantasy legate de bijuterii magice? Filme gen Stapanul Inelelor, la alea ma refer. In majoritatea cazurilor, in categoria bijuterii magice intra inelele barbatesti. Nu zic, si vrajitoarele, in colibele lor izolate, au astfel de bijuterii, dar parca-s mai putine.

De fapt, vedem cu adevarat cum sta treaba daca privim din alt unghi: majoritatea inelelor barbatesti sunt magice. Altfel, se intreaba unii, de ce ar putea vreun barbat inel?

Chiar si inelul Nasului din seria omonima are, indirect, puteri magice. Sarutarea inelului (purtat musai pe degetul mic) era un adevarat ritual. Filmul nu era deloc fantasy, dar unele ritualuri isi au origini hai sa zicem pagane.

Cand m-am apucat sa port eu primul meu ghiul, unul din aur, toata lumea se gandea la chestii mistice. Ce reprezinta, daca e vrajit (pe bune, am primit intrebarea asta), de ce-l port. Cand eram la a doua facultate, la drept, am fost intrebat daca imi aduce noroc acel ghiul.

Nimeni nu putea intelege de ce eu port inel. Si, mai ales, de ce il port tot timpul. Pentru unii, ceasul este singura chestie care ar trebui sa se regaseasca pe mana unui barbat (pe langa verigheta, bineinteles). De fiecare data intrebam: deci sa port 4 ceasuri ca Maradona?

Daca discutia continua, lucru pe care nu mi-l doream, se ajungea intotdeauna la comparatia cu diversi interlopi, cocalari si alte specimene. Pregatit fiind de discutie, intotdeauna faceam comparatia cu BMW-ul si Mecedes-ul: daca niste oameni care-ti displac conduc astfel de masini, inseamna ca tu nu vrei sa conduci niciodata asa ceva? Refuzi asocierea indirecta cu ei? Pai poti intalni astfel de oameni conducand chiar si Ford, Audi sau, habar n-am, Renault. Ce faci? Iei o masina pe care n-o mai are nimeni in Romania si-ti doresti sa nu afle vreun cocalar de existenta ei?

Da, eu am inele barbatesti, acum 3, da, le voi purta pe rand, da, imi plac si-mi place sa port chestii de genul. Primul meu ghiul are povestea lui, e din aur, dar celelalte 2 au fost comandate de pe Trendhim.ro. Nu m-a dus capul, nu am stiut cum sa imi masor foarte bine degetul, drept urmare, luand cele mai largi inele, le port purta doar pe degetul mijlociu. Imi plac inelele, in special cel negru, asortabil cu multe chestii, desi nici cel galben, cu design danez si piatra din Madagascar, nu este de lepadat. Le voi purta eu cumva, nu vor ramane nefolosite. Momentan le port prin casa, placandu-mi senzatia pe care mi-o dau (poate chiar au ceva magic prin ele, cine stie).

In rest, ma amuza cautarea nesfarsita a chestiilor mistice intr-o chestie banala: da, imi plac inelele barbatesti, nu musai galbene (aurii), fara ca asta sa aiba legaturile cu vreo superstitie. E ceva grav in asta?

Da, sunt superstitios, insa nu cred in bijuterii magice. Pentru mine superstitiile sunt legate de numerologie, de anumite date, de faptul ca am noroc de ziua mea. Inelele sunt niste accesorii pe care le porti daca-ti plac si daca-ti dau o senzatie placuta. Daca, dimpotriva, te incomodeaza, iti fac rau (iti irita pielea), e absurd sa le porti, asa cum vad pe unii si pe altii c-o fac.

Voi credeti in ideea de bijuterii magice? Ce parere aveti despre bijuteriile barbatesti? Astept parerile voastre si, de asemenea, pietrele voastre. Mi-as dori, totusi, ca pietrele sa fie pretioase ori macar semi-pretioase. Dar, stiti cum se spune, piatra aruncata nu se cauta la pretiozitate ­čÖé

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !