Indemn pentru tot poporul: URASTE !

Uraste este un indemn NEDEMN pentru noi oamenii. Asa am fost, suntem si vom fi educati: nimeni nu uraste pe nimeni. Sau nu ar trebui sa urasca. Cei care urasc sunt sub-oameni, ne-oameni, nedemni de specia umana. Cum adica: un om recunoaste ca URASTE pe alt om? Doamne-fereste, ce fel de om e ala?

E, uite ca io-s un om care uraste . Care se si lauda cu ura sa. Ura este un sentiment omenesc, este un sentiment normal si firesc. Dar noi suntem educati, incepand cu varstele mici, ca nu e un sentiment … BUN! Iar a te baza de el, a PROFITA de acest sentiment, este … NEDEMN!

Enumeram eu, tot pe alt blog, pe cine urasc .Acolo enumerasem mai multe categorii de persoane total contrare, dar omisesem o alta categorie de ura: ura in familie. Oare ne uram membrii familiei?

NUUUUUUUUUUUU! NE IUBIM TOATA FAMILIA! DIN TOT CORASONUL NOSTRU! Si cum ne iubim noi familia, asa e peste tot. Ce e familie e sfant.

Si totusi, oameni care sa-si urasc alti membri ai familiei n-or exista? „Nu domne, nu exista”. Si daca totusi exista? „Pai daca exista, aia-s anormali, ce treaba ai tu cu ei?”. Nu vreau sa discut ce inseamna anormal (deviant ar zice unii sociologi). Si, pentru a nu fi acuzat (desi oricum voi fi): eu nu-mi urasc familia. Nu mi-a dat niciun motiv s-o fac. Ei pe mine tot ce se poate :))

Si totusi, cum va suna o campanie publicitara care se bazeaza pe sintagma URASTE ? Pai cum sa fie? Abonimanila. Rusinoasa. Cautati voi cuvintele. Reactiile (din blogosfera si nu numai) nu au incetat sa apara. APROAPE toate negative: 1 2 3 4 . Un singur blogger face nota discordanta: Zoso .

Fara sa merg neaparat pe argumentatia lui Zoso (care semnaleaza, totusi, o chestie interesanta: nu suntem singura tara cu o astfel de campanie, deci cei care zic NUMAI IN ROMANIA SE POATE ASA CEVA iarasi iau teapa), spun doar atat: de ce aceasta campanie este cretina? De ce este atat de „scandaloasa”? Si, mai ales, de ce cuvantul URASTE (a ura) este luat intocmai? Poti sa urasti CEVA la un om, nu un om ca atare. URASTI faptul ca ai persoane in familie care nu mai stiu de ele. URASTI faptul ca ai copil cu probleme. Nu pe el, nu el e vinovat (asa cum se si precizeaza). In fond, cum ar trebui sa fie reclamele? Asa cum ne invata la scoala: vesele, cu mesaje eminamente pozitive? Eventual cu floricele pe campii, ogoare roditoare si oameni zambitori? Faceti voi reclame din alea, exclusiv din alea si vedeti rezultatul. Poate veti reusi, sau poate veti da faliment (cu toate astea, veti avea sufletul impacat ca nu ati facut ceva „nedeontologic).

Acum ofer spre vizionare toate cele 3 clipuri ale campaniei:

Citind reactiile din blogosfera, cred ca multi merg pe principiul turmei. Desi poate unii, in sinea lor, sunt de acord cu ele, nu pot sa iasa in public si sa spuna asta. Sa te pui contra curentului? Da cine te crezi?

Apropo, a aparut si un site: http://uraste.ro/descarca-te/ . Vazandu-l, sunt oarecum invidios: au furat o idee misto. Si fiind .ro, probabil vor avea pe viata acest domeniu. Se puteau face mult mai multe lucruri cu acest domeniu.

In final, indemn pentru cititori: URASTE fariseii de langa tine! Uraste papagalii de langa tine! Uraste BOALA de langa tine! Asa cum urasc si eu!

Salutari PLINE DE URA tuturor!

ps: Uraste inclusiv autorul acestui blog… MERITA!

ps2: Apreciez campania, articolul este legat strict de campanie. Habar n-am cat de bun/util este medicamentul (ori suplimentul nutritiv, cum s-o numi el). Nu e reclama la el, e o parere legata de o campanie publicitara. Medicii se pronunta asupra produsului in sine, noi ceilalti stam si ne dam cu parerea vizavi de o campanie.

One thought on “Indemn pentru tot poporul: URASTE !

 1. hm…interesant…insa problema e mult mai profunda…si foarte dureroasa…
  e simplu sa zici…”mergi in turma”…
  iti urasti si iubesti suferinta totodata…e colivia ta…citisem acum cateva zile povestea unui papagal ce a fost crescut de mic intr-o colivie..la un mom dat s a gasit cineva sa l elibereze, lasand usita coliviei deschisa. papagalul a zburat fericit…a doua zi..in colivie ghici cine era inapoi..papagalul..si-o fi dorit libertatea dar cand a avut o n a stiut ce sa faca cu ea.in momentul ala….a realizat ca, cusca lui ii oferea totusi o siguranta pe care libertatea nu i o oferea….treaba e complexa. complexa rau…
  isi urasti catusele dar totusi le iubesti.
  iti urasti tatal, copilul adultul bolnav din tine…
  dar in acelasi timp le iubesti ca s ale tale.toate. fara ele ..nu ai sti ce sa faci cu libertatea ta…
  iti doresti libertatea DE ..dar nu ai sti ce sa faci cu libertatea PENTRU….

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !