Incurcatura la nivel inalt la Teatrul Elisabeta

Incurcatura la nivel inalt la Teatrul Elisabeta

 

Discutasem mai demult cu o amica, pr la un teatru privat, despre gazduirea unor spectacole in teatrul ei. Teatrul ei are spectacole proprii si gazduieste rar alte spectacole. Imi spunea ca e foarte important ca un teatru sa aiba spectacole proprii, sa fie ca un brand personal.

Pana acum, Teatrul Elisabeta doar gazduia alte spectacole. Am vazut acolo Doua Liniute (spectacol foarte bun), am vazut un spectacol deosebit in sala oglinzilor, iar tot la Elisabeta s-au mai jucat o gramada de spectacole vazute de mine prin alte parti. M-am intrebat deseori: oare cand va fi si un spectacol PROPRIU al acestui teatru? La modul sincer, Teatrul Elisabeta merita cu prisosinta acest lucru.

Incurcatura la nivel inalt Poster

Incurcatura la nivel inalt este PRIMUL spectacol propriu al acestui teatru si ma bucur ca am avut placerea sa il vad. Desi are o tona de calitati si-l recomand cu prisosinta, incep cu marele sau defect: este un picut prea lung. Pe foaie scria 3 ore, dar in total au fost cam 2 ore si jumatate (cu pauza un sfert de ora 2h 45).

Pe scurt, spectacolul se prezinta in felul urmator: un important ministru britanic se intalneste intr-o camera de hotel cu amanta sa, aceasta fiind nimeni alta decat secretara sefului opozitiei. Lucrurile se complica atunci cand la pervaz gasesc un cadavru. Chemarea politiei este exclusa, asa ca ministrul britanic trebuie sa se descurce cum poate. In peisaj urmeaza sa apara o multitudine de personaje, dintre care imi permit sa amintesc: un prieten de-al ministrului, directoarea hotelului, un chelner, o camerista. Mai sunt vreo 3 personaje, pe care insa le veti descoperi singuri. Sau intrati aici sa-i vedeti. Farmecul este, totusi, sa-i descoperiti la teatru.

Incurcatura la nivel inalt 2

Eu, insa, trebuie sa remarc 5 lucruri interesante:

1. Aurelian Temisan e actor si inca unul foarte bun. Are rolul principal, al ministrului, si joaca extrem de misto. Nu genial, insa joaca foarte bine. El nu este de meserie actor, insa casatorit fiind cu Monica Davidescu a prins gustul actoriei. Talent are, carisma are, poate cele 2 calitati sunt de ajuns. O conta atat de mult sa stai in casa c-o actrita?

2. Monica Davidescu, ca tot am pomenit de ea, joaca un dublu rol extrem de bun. La un moment dat schimbarea rolurilor are loc in direct, pe scena. A rugat un spectator sa-i traga fermuarul rochiei, in amuzamentul salii.

3. Se remarca cele 3 prezente sexy de pe scena: Monica Davidescu (dublu rol), Teodora Pacurar (in rol de … sora, vedeti voi ce fel de sora) si Anca Dinicu (in rol de amanta).

Incurcatura la nivel inalt

4. Cel mai bun rol il joaca, totusi, chelnerul, adica Adrian Gheorghe. Un rol FABULOS, extrem de greu de interpretat, insa, paradoxal, un personaj extrem de simplist. Merita felicitari.

5. Textul vine din Anglia si este tradus de Irina Margareta Nistor, avand titlul original Out of order (mai sus se afla trailerul piesei originale). Se pare ca nu s-a lasat de traduceri. Nu am vazut-o la spectacol, probabil l-a vazut la avanpremiera, chiar mi-as fi dorit sa schimb cateva impresii cu dansa.

Nu mai zic nimic despre decor (se vede in teaserul de mai sus si in trailerul de mai jos; este acelasi tot timpul), nu mai zic nimic despre ceilalti actori, nu mai zic nimic despre dinamismul spectacolului. Zic doar sa mergeti sa vedeti Incurcatura la nivel inalt la Teatrul Elisabeta. Spre deosebire de alte spectacole, pe acesta il puteti vedea DOAR acolo. Si cu aceasta ocazie acest teatru intra in randul teatrelor de top, avand un spectacol PROPRIU. Vor urma, cu siguranta, si altele. Salutari INCURCATE tuturor!

Comments

comments

3 thoughts on “Incurcatura la nivel inalt la Teatrul Elisabeta

  1. Pingback: Incurcatura la nivel inalt la Teatrul ElisabetaBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Pingback: Las ca stim noi |

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !