Inapoi la TruEscape

Inapoi la TruEscape

 

Ma intrebase cineva, acum cateva luni, daca as fi de acord sa reintru intr-o camera deja vizitata. Imi dadea exemplul unui film sau a unui spectacol de teatru deja vazut. A doua oara n-o fi ca prima, dar tot gasesti motive s-o faci, nu?

Initial zisesem ca nu, dar se pare ca ocazia asta s-a ivit intr-un fel usor diferit.

Am fost la TruEscape, in aceeasi camera vizitata cu ceva luni in urma. Dintre cei 4 membri, doar o schimbare a avut loc, deci alte 2 persoane au fost in situatia mea.

Pentru ca despre prima experienta am scris deja, voi scrie, in continuare, despre ideea de a revizita o camera misto de evadare.

TruEscape Escape The Lab

Intai si intai, precizez din start ca nu mai e chiar aceeasi camera. Initial era biroul unor oameni de stiinta, acum este un laborator. Povestea, care mai nou implica numele celebrului Mendeleev, este diferita. Care poveste e mai misto e greu de spus, dar nici nu e important asta.

Bine, nu doar povestea este diferita, ci si unele puzzle-uri. Ideea camerei si, oarecum, ordinea puzzle-urilor a ramas, dar exista atat puzzle-uri vechi, eliminate, cat si unele adaugate ulterior.

Inca doua lucruri mai am de precizat: intre cele 2 vizite au trecut luni bune (din iunie 2015 pana-n martie 2016), pe langa aceste luni fiind vorba si de zeci de camere in care am intrat intre timp; in plus, nu participasem activ la rezolvari, daca ati fost acolo stiti la ce ma refer.

Sa mai adaug ceva, un ultim lucru: eu nu imi propun sa memorez rezolvari si puzzle-uri. Eu ma bucur de camera, vreau sa fiu surprins si ma bucur daca am reusit sa fac asta in timpul maxim al camerei (de obicei, 60 de minute, dar uneori acest timp e mai mare). Andrei, de exemplu, tinuse minte foarte multe lucruri din camera. Eu mi le aduceam aminte vag si, cumva, memoria asta scurta era in avantajul meu.

Cu toate astea, simt ca prima oara m-am simtit mai bine, sunt cateva elemente extrem de spectaculoase, care cu siguranta va vor impresiona. Eu le stiam deja, n-avreau cum sa ma mai surprinda.

Fara sa aiba legatura cu aceasta camera, unii sustin ca ar reintra in camerele unde au fost invinsi, ca vor sa le castige. Bineinteles, depinde de la camera la camera si depinde de persoana. In cazul meu, m-as putea bucura de o camera in care am mai fost, avand in vedere chestiunile mentionate anterior (da, faptul ca nu memorez puzzle-uri, in sensul mecanic, ma ajuta).

Daca e sa ma intrebati pe mine, in cazul in care vreti sa intrati din nou intr-o camera, faceti urmatoarele 3 lucruri:

  1. Schimbati usor echipa. Macar o persoana noua, daca nu mai multe.
  2. Sa treaca o perioada de timp de cel putin 2 luni. In 2 luni oricum camera se modifica de la sine (unele puzzle-uri dispar, eventual se strica vreun obiect, altele sunt introduse, cumva, pe parcurs). Deci ceva nou s-ar putea sa gasiti.
  3. Mergeti in camere grele. Daca va duceti cu ceva avantaj si mai e si camera usoara riscati (si aici e de rau) sa iesiti chiar si-n 15 minute. Si, credeti-ma, e frustrant pentru echipele urmatoare sa afle ca recordul e de 15 minute.

TrueEscape New Team

Legat de noua mea vizita la Truescape, mai zic doar atat: am fost 4 persoane, am evadat la timp (dar tarziu, avand in vedere avantajul nostru), Andreea a fost singurul membru nou, iar echipa noastra, cea din poza de mai sus, s-a numit I.A.E.A. Cei de la TruEscape poti fi gasiti pe site-ul lor oficial, pe pagina de facebook, dar si offline, la adresa Pache Protopopescu nr 31. Salutari LIBERE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !