In vizita la Taverna Adonis

In vizita la Taverna Adonis

 

 

Sa ne intelegem: nu sunt blogger culinar, nu intru in detalii gastronomice. Nu pot sa-mi dau seama ce contine o mancare inchizand ochii. Nu ma pot pronunta in mod profesionist cu privire la calitatea unei portii de mancare. Pot spune daca mi-a placut sau nu, dar nu sunt cel mai in masura sa spun asta.

Totusi, cand merg intr-un local nou sunt atent (SI) la alte detalii detalii. Iar acestea sunt:

6

– Pozitionarea geografica. Poate fi un local genial, daca e la marginea orasului, e clar ca ajung greu acolo.

Taverna Adonis Logo

– Atmosfera si oamenii care frecventeaza acel local. Sunt localuri unde ti-e mai mare dragul sa mergi datorita oamenilor din jurul tau. In Regie de exemplu merg aproape numai studenti, deci e o placere sa mergi acolo fie si doar sa bei o bere. Un local, nu-i dau numele, de pe langa mine, e frecventat foarte mult de pensionari. Oricat de mult mi-ar placea, oricat de mult as aprecia chelnerii (ma imprietenisem cu unii), tot ma simt ciudat acolo.

8

– Servirea. E foarte important sa fie o servire prompta, personalul sa fie amabil si competent. Iar cand spun competent ma refer la faptul ca el imi poarte recomanda un desert, un vin ori imi poate da informatii cu privire la ce contine un fel de mancare.

Alaturi de Petrisor Obae, PaginaDeMedia
Alaturi de Petrisor Obae, PaginaDeMedia

– Preturile si cantitatile. E foarte important sa fie preturi ok, dar un pret mic nu e neaparat un lucru bun daca portiile sunt minuscule.

1

– Tipul de local. Si aici este o discutie larga, cu care trebuia sa incep acest articol …

11

Sa va zic acum despre Taverna Adonis, unde am fost in vizita saptamana trecuta. Ca pozitionare, este langa Mall Plaza si foarte aproape de Mall Afi. Nu este chiar in drumul meu, dar nu este la marginea orasului. Este ok din acest punct de vedere.

12

Servirea a fost prompta, iar chelnerii au fost extrem de amabili si competenti. Preturile pareau ok, portiile erau mari. Mancarea era bunasi frumos aranjata. De baut am baut doar Ouzo, am zis sa fiu grec pana la capat.

Emil Calinescu OUZO

Acum vine partea misto: ATMOSFERA! Este o atmosfera de TAVERNA: atmosfera de sarbatoare, tipic greceasca. Sambata cica au petrecere greceasca, cu muzica live. Din pacate sau din fericire, nu se sparg farfurii. Nu stiu cine canta, dar daca aflu ca vine vreun cantaret celebru din Grecia va dau de veste.

10

Partea interesanta, aceea cu tipul de local, abia acum vine. Este un local unde mergi cu prietenii sa te distrezi, un party cu prieteni, daca esti fan al muzicii grecesti poti sa-ti faci un obicei din asta (in fiecare sambata, asa cum am zis deja). Nu este, insa, un local unde sa iesi cu cineva sa bei o bere repede. Este un pic mai galagie. Daca treci peste galagie, poti merge linistit aici. Poti merge sa discuti afaceri, poti merge cu gagica, poti merge cu un prieten sa beti o bere. La vara se va deschide terasa si acolo va fi cu atat mai misto. Dezavantajul ar fi locatia: nu prea ai priveliste afara, vezi doar o strada laturalnica si atat. E drept, si asta are un avantaj: e mai liniste, nu trec mii de masini pe langa tine.

Taverna Adonis are si site, unde aveti meniul complet pentru a va face o idee. Mancarea este gatita de o doamna care a trait 15 ani in Grecia. Deci In final, o singura precizare mai am de facut: nu va mai feriti de TAVERNE. La noi au o conotatie negativa, dar in Grecia inseamna cu totul altceva. Taverna e afacerea de familie, cu mancarurile simpliste, putine, insa extrem de gustoase. Nu au legatura cu carciumile imputite (aflate deseori la subsol) din tara noastra.

9

Precizare: pe parcursul articolului am pus poze de saptamana trecuta, de cand am fost eu. Plus doua melodii grecesti care-mi plac la nebunie 🙂 Salutari GRECESTI tuturor!

One thought on “In vizita la Taverna Adonis

  1. pare un loc dragut. cel mai important la servire este ca mancarea si bautura sa vina repede sau, daca nu vine, sa ti se acorde atentie, sa nu ai niciodata senzatia ca ai fost uitat.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !