In parc

Teatru in parc am vazut. Spectacole de teatru cu tema parcului si mai ales a bancii din parc nu am prea vazut. Singurul de care-mi amintesc a fost vazut tot duminica, Doua Liniute. In Doua Liniute banca este insufletita, vorbeste, ne spune ce simte cand este cineva pe ea. „Fesele nu mint niciodata” spune banca foarte sigura pe ea.

Dupa ce vazusem la ora 4 Liniutele Liei Bugnar am mers seara sa vad In Parc, in regia lui Radu Iacoban. Tematica generala este aparent aceeasi, modul in care este redata este COMPLET diferit. Doua spectacolele aparent asemanatoare, insa ATAT de diferite.

O banca in parc. Mihai Eminescu si Veronica Micle, in miez de noapte, imediat dupa revelion. Regele Ferdinand si Mita Biciclista, punand tara la cale. Marele criminal Ramaru alaturi de Mihaela, una dintre victime. Un avocat si amanta sa, in zilele noastre.

Fiecare are povestea lui, fiecare are problemele lui. Toate se intampla in acelasi loc, pe aceeasi banca.

IMG_6760

Cati dintre noi se gandesc la povestea obiectelor? Cati dintre noi tin minte, cu exactitate, un loc dintr-un parc? Un copac, o banca, o statuie… Sa tina minte ca FIX pe banca aia s-au sarutat prima oara. Ori ca fix langa acel copac si-au intalnit jumatatea.

Spectacolul In Parc este, in acelasi timp, o lectie de istorie. Replicile personajelor sunt reale, fiind extrase din scrisori ori din discutiile dintre personaje.

IMG_6824

Dupa acest spectacol imi venise o idee: cum ar fi sa se monteze o camera de luate vederi spre o banca din parc, numai una, acea camera sa filmeze non-stop timp de 10 ani, iar apoi cineva sa aleaga cele mai bune 5 povesti si sa le transpuna pe scena de teatru sau chiar intr-un film?

IMG_6880

In spectacolul In Parc am avut ocazia s-o vad, pentru prima oara, pe Ana Ularu pe o scena de teatru. O vazusem in 2 filme, Sunt o Baba Comunista si O vara foarte instabila, unde imi lasase o impresie foarte buna. Dupa vizionarea celui de-al doilea film am avut placerea de a sta putin de vorba cu ea (ca de altfel cu toata echipa filmului). Mi-a lasat o impresie buna, o persoana foarte deschisa si foarte „de gasca”.

De talentul ei m-am convins pe deplin duminica seara, dupa ce am vazut-o pentru prima oara si pe scena de teatru.

Ea joaca alaturi de Istvan Teglas, un alt „copil-minune” al scenei. Cei doi par a fi alegerea perfecta. E drept, spectacolul se joaca si cu Rodica Lazar in rolul Anei. Nu stiu cum e Rodica Lazar, insa tot ce pot spune este ca ma bucur enorm ca l-am vazut in formula actuala.

In Parc Ana Ularu Istvan Teglas

In Parc – Regia Radu Iacoban, cu Istvan Teglas si Ana Ularu / Rodica Lazar. Se joaca la Teatrul Godot din capitala. Un spectacol proaspat, care cu siguranta va prinde la public. Un spectacol despre noi toti, despre povestile de dragoste de ieri si de azi. Despre povesti care au facut istorie. Povesti vesele, dar si povesti triste. POVESTI, in adevaratul sens al cuvantului. Despre spectacol au mai scris amicii mei Ileana si Andrei, iar AICI gasiti articolul meu scris inainte de spectacol. Va invit cu drag sa mergeti sa-l vedeti. Salutari TEATRALE tuturor!

ps: Vine vara, vine caldura. M-as bucura enorm daca spectacolul In Parc s-ar juca efectiv … In Parc. Nu am preferinte: Cismigiu, Herastrau, Tineretului, Carol, IOR … In parc sa fie 🙂

Comments

comments

4 thoughts on “In parc

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !