In Parc cu Ana Ularu/Rodica Lazar si Istvan Teglas – in avanpremiera Vineri 4 aprilie 2014

Vineri, 4 aprilie 2014, la Teatrul Godot din Capitala, se joaca pentru prima oara spectacolul In parc cu Ana Ularu/Rodica Lazar si Istvan Teglas.

Astept spectacolul cu nerabdare. Personal, n-am vazut-o niciodata pe Ana Ularu pe scena. Am vazut-o, ce-i drept, in 2 productii cinematografice: Sunt o Baba Comunista si O vara foarte instabila. Dupa vizionarea celui de-al doilea film am reusit s-o cunosc mai bine, discutand, la o bere, cu ea si cu restul echipei filmului (condusa de regizoarea Anca Damian).

Cateva cuvinte acum despre spectacolul In Parc. Nu ale mele sau ale spectatorilor, ci ale celor direct implicati:

„Esti într-un parc si te uiti in gol la o banca. Si te gandesti ca poate acolo, intr-o zi, Eminescu si Veronica Micle si-au spus vorbe de amor sau ca Regele Ferdinand si Mita Biciclista puneau tara la cale inainte de Primul Razboi Mondial sau ca Ion Ramaru isi dadea intalnire cu o fata. Si apoi suna telefonul si vezi ca e prietenul/prietena care îti spune ca intarzie un pic. Si îti amintesti de ce esti acolo. De ce ai venit în parc.”(Radu Iacoban, regizor si scenarist).

„O banca dintr-un parc devine de-a lungul timpului martor la pasiunea dintre un poet national si o Veronica, la spionajul unei Bicicliste pentru un Rege, la indragostirea unui criminal si blazarea unei relatii contemporane. Doi actori x patru epoci = 8 personaje savuroase și comice.” (Ana Ularu)

„Pe aceeasi banca se asaza epoci diferite. E parcul de langa noi. E parcul nostru. Sunt simboluri sau personaje reale sau lengendare. Suntem noi intruchipati in poet, rege, criminal, omul ocupat de azi. Suntem noi care ne recunoastem si avem curajul sa ne privim, sa ne ironizam, sa ne fim indiferenti. Si sa ne iubim. E banca pe care am scris o poezie, pe care am filtrtat, pe care am dominat, pe care stam si dam un sms. Suntem noi, care avem curajul sa fim patetici, incredibili, senini, sinceri si cinici. Suntem noi.”(Rodica Lazar)

De Ana Ularu v-am zis, pe Istvan Teglas il stiti sigur, joaca in foarte multe spectacole la foarte multe teatre. Personal, ultimul spectacol vazut, in care joaca el, este Le Salon Des Enfants terribles. Un actor foarte apreciat din noua generatie.

Inainte sa inchei, v-o mai arat nitel pe Ana Ularu. Poate asa va conving sa mergeti s-o vedeti pe scena:

Poza facuta dupa vizionarea filmului O vara foarte instabila

In Parc cu Ana Ularu/Rodica Lazar si Istvan Teglas. Text si regie: Radu Iacoban. Scenografie: Mihaela Ularu. Avanpremiera este vineri, de la ora 19, iar premiera este duminica, ora 22, ambele in Godot Caffe. Salutari TEATRALE tuturor! 🙂

Comments

comments

One thought on “In Parc cu Ana Ularu/Rodica Lazar si Istvan Teglas – in avanpremiera Vineri 4 aprilie 2014

  1. Pingback: In parc | blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !