In Culise se joaca tot anul. Luv.

In Culise se joaca tot anul. Luv.

 

Introducere

Introducerea am facut-o deja acum cateva zile, tot aici. Pe scurt: urasc zilele in care mi se ingusteaza posibilitatile de petrecere a timpului. Zilele in care altii decid ce ar trebui sa fac si ce ar trebui sa nu fac. Decid unde pot merge si unde nu.

Continuarea este simpla: marti, pe 29 decembrie, am fost la Teatru. Locatia aleasa: Teatrul In Culise, spectacolul numindu-se LUV.

Luv In Culise

Teatru la final de decembrie

Cumva este o traditie pentru mine ca ultimul spectacol din an sa fie In Culise. Prima oara cand am mers atat de tarziu, ca zi din an nu ca ora, a fost in 2013. In acel an, in 2013, am vazut un spectacol care mi-a ramas in minte: Conversatii cu Mafia.

Pentru ca nu se mai joaca si pentru ca oricum, si daca s-ar juca, nu s-ar mai juca in acea locatie, imi permit sa fac un mic spoiler. Asadar, locatia era undeva la natiunile unite, intr-un loc ascuns, unde trebuia sa cobori. Am fost intampinat din prima de un tip, care abia m-a lasat sa intru. Avea un pistol de jucarie in mana si se facea ca ma perchezitioneaza. Dupa ce (abia) am intrat, am fost repartizat (FIX) la masa la care stateau alti 2 amici de-ai mei. Scria numele de familie al unuia dintre ei (era MASA FAMILIEI, nu altceva). Inainte de spectacol am fost serviti cu … coliva, coliva facuta chiar de piarista teatrului (care, in ziua spectacolului, ma tot mintise ca are de facut treburi pentru revelion). Atmosfera, modul cum am fost intampinat si mai ales ziua din an m-au facut sa nu uit NICIODATA acel spectacol.

Si acum, ca si atunci, sala a fost plina. Oameni in varsta si oameni tineri, oameni singuri ori cupluri, hipsteri, intelectuali, oameni normali ori oameni un pic mai dubiosi, cred ca am vazut toate tipurile de oameni. Alaltaieri, in La Scena, o sala plina de oameni diversi a savurat un spectacol bun. Repet: pe 29 decembrie.

In Culise LUV

Spectacolul LUV

Spectacolul este, cum ati ghicit, despre iubire. Iubirea are, insa, pentru fiecare un alt inteles. Cineva poate iubi 2 persoane in acelasi timp, pe fiecare iubind-o altfel si din alt motiv. Altcineva isi poate iubi jumatatea doar pentru ca este casatorit/a cu aceasta. Altcineva poate iubi, desi chinuie si profita de persoana pe care o iubeste.

Iubirea exclude posibilitatea de a omori? Nu, cu siguranta nu. Pentru X, pe care il/o iubesc enorm, as face moarte de om. Nimeni altcineva nu este mai important decat X.

Nu zic nimic altceva, nu trebuie sa va rapesc farmecul spectacolului, va mai spun doar ca Alexandru Minculescu are un rol foarte-foarte bun. Este vorba, ca aproape de fiecare data, de un triunghi conjugal. Va trebui, insa, sa mergeti la teatru pentru a vedea cu exactitate despre ce este vorba.

Eu il recomand, fiind una dintre premierele Teatrului In Culise din aceasta stagiune. Un spectacol diferit, un spectacol bine jucat, un spectacol despre iubire in cele mai diverse forme ale sale.

Despre spectacolul Luv gasiti un articol si in Ziarul Metropolis.

LUV

Concluzii

Traditia continua: as vrea ca primul spectacol pe care-l voi vedea in 2016 sa fie tot In Culise. Periplul meu teatral sa fie ciclic: incepe In Culise, se termina In Culise.

Pana atunci, sa ramana consemnat ca In Culise se joaca tot anul si ca ULTIMUL spectacol vazut de mine in 2015 a fost Luv. La multi ani tuturor si un an nou cat mai bun!

 

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !