In Bulgaria cu noi

S-a terminat luna ianuarie, abia a inceput luna februarie si luna se gandeste la … vacanta. Nu, n-am nicio informatie „pe surse” cum ca s-ar da brusc vacanta acum. Sau concediu. Pur si simplu lumea a intrat in febra cautarii unei vacante adecvate. La vara bineinteles.

Iar anul asta Bulgaria se anunta la fel de interesanta pentru romani. Marea bulgareasca, la fel de neagra ca a noastra, pare mult mai interesanta. Ma rog, este la fel de neagra ca denumire, ca altfel pare nitel mai putin neagra. Asta in functie de localitate: la Nisipurile de Aur apa era curata luna, insa in Albena parea cam … ca-n Romania. Asta acum 3 ani, de atunci s-or mai fi schimbat lucrurile.

Si totusi, de ce mergem noi romanii in Bulgaria? Care sunt avantajele Bulgariei in fata altora? Sa enumar fix 3 avantaje:

1. Este mai ieftin ca la noi. Da, argumentul pretului este tot timpul de luat in seama.

2. Este foarte aproape de noi. Nu e mare diferenta: Constanta sau Albena… Si stiti voi obsesia romaneasca de a merge cu masina personala. Care poate fi ciordita, dar trecem peste. Placerea de a merge cu masina la mare este nepretuita (am auzit ceva si mai tare: sa te duci cu o masina imprumutata la mare; care masina este ulterior ciordita…).

3. Este in UE ca si Romania, deci nu-ti trebuie viza sau altceva. Si nici macar pasaport. Ca la credite: doar cu buletinul.

4. Am zis si la inceput: conditii mai bune. Mai curat intai si intai.

5. Un aspect deloc de ignorat: ne simtim ca acasa. Bulgarii sunt balcanici, asa ca daca auzim pe undeva muzica buglareasca avem impresia ca suntem la noi. Chalga lor e maneaua noastra (oricum in top acolo e de cativa ani Costi).

Daca doriti sa mergeti in Bulgaria puteti arunca un ochi si pe iritravel.ro .

La Albena birjar, la Albena!

Salutari BALCANICE tuturor ­čÖé

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !