In a RUSH for RUSH

Formula 1 este o lume fascinanta. Este atata adrenalina si atata suspans incat nu-ti trebuie nicio imbogatire a faptelor deja existente. Despre Formula 1 poti face linistit 10 filme, fara riscul de a te repeta si fara a fi nevoie sa infloresti nimic. Este si cazul filmului RUSH.

Filmul RUSH este despre marea rivalitate dintre pilotii Nicky Lauda si James si despre lupta dramatica din sezonul 1976 de Formula 1. Si despre riscurile pe care si le asumau pilotii in acele timpuri.

Dupa RUSH am ramas cu cateva intrebri si idei moralizatoare:

1. Prima intrebare care-mi vine-n minte: oare acum Formula 1 este un sport mai SIGUR? De la Senna (in 92) n-am mai auzit de vreun deces pe pista de Formula 1.

2. Care este „miza” pentru spectatori? Serios: un suporter ITALIAN cu cine ar trebui sa tina? Cu nemtii sau austriecii angajati de Ferrari, doar pentru ca Ferrari este echipa italiana? Cum pilotii italieni? Grea alegere.

3. Care este „raspunderea” ta ca si pilot? La fotbal, de exemplu, daca ai o intrare periculoasa poti sa-i inchei unuia cariera de jucator. Dar in general atat. Sa-l OMORI la propriu mai rar. La Formula 1 o manevra periculoasa d-a ta il poate trimite in parapeti pe adversar si-l ai pe constiinta.

4. Pana unde ar trebui sa mearga rivalitatea? Si pana unde ar trebui sa mergi tu, ca si concurent, pentru a castiga?

5. Campion e cel care a castigat O SINGURA DATA sau cel care se mentine campion ani de zile?

6. Care este farmecul de a fi campion daca nu te poti bucura de faima si de banii pe care-i ai?

7. Replicile „DusmanoasE” de la final mi s-au parut fabuloase. „Un dusman e o binecuvantare”, „de la un dusman poti invata multe”, „el a fost singurul dusman/adversar pe care l-am respectat si invidiat”.

Avem ce invata din RUSH, avem la ce ne uita. Adrenalina, suspans, morala. Totul bine facut, bine amabalat. Si 100% ­čÖé

RUSH este de ieri in cinematografe si este adus in Romania de MediaPro Disitribution. Hai fuga la RUSH ­čÖé Salutari GRABITE tuturor ­čÖé

Comments

comments

3 thoughts on “In a RUSH for RUSH

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !