Important nu e doar sa evadezi! Quest Mission

Important nu e doar sa evadezi! Quest Mission

 

 

Atunci cand mi-am propus sa merg in mai multe camere de evadare am plecat de la urmatoarele premise:

1. Nu voi da note, eu fiind impotriva oricarui sistem de notare. Note dau doar cand sunt rugat expres.

2. Vreau sa ma bucur de fiecare experienta noua, sa vad ce a avut misto o camera, ce a adus nou si de ce m-am simtit bine acolo.

3. De fiecare data ma imaginez pe mine ca si cum n-as fi facut nicio camera. Nu cumva acea camera este pentru incepatori? Nu cumva eu as fi fost super-incantat de ea daca nu as fi facut altele pana atunci. Dupa ce ati citit punctul acesta recititi punctul 1 si il veti intelege mai bine.

Quest Mission

Despre Quest Mission, o noua aventura evadatoare, aflasem de la Andra Istrate. Ulterior, cand a vazut c-am tot fost la camere de evadare, mi-a mai recomandat de vreo 2 ori aceste camere. Citisem si descrierea de pe site-ul lor, le frecventasem si pagina de facebook, mi se parusera interesante, asa ca am zis ca trebuie sa-i vizitez si pe ei.

Sa va zic ce au ei special:

1. Cele 2 camere (va urma si a treia, momentan sunt 2) sunt foarte profesioniste. Am aflat, ulterior, ca este o franciza (luata din Ungaria, sper sa nu gresesc). Sincer, SE SIMTE ca este o franciza. Alte camere se bazeaza pe idei bune, dar nu par toate lucrurile bine puse la punct. Simti ca mai poti imbunatati ceva, simti ca acolo ai mai vrea ceva, simti ca acel puzzle este un pic cam ilogic. La Quest Mission totul pare acolo unde trebuie sa fie. Este una dintre putinele camere (nu singura, am mai intalnit cateva) care ar putea fi rezolvata fara indicii. Sunt multe camere care au puzzle-uri la care nu prea ai cum sa te prinzi din prima.

2. In cazul ambelor camere, scopul jocului nu se rezuma doar la a gasi cheia. Exista mai multe lucruri cu care trebuie sa iesi din camera, motiv pentru care pana la finalul jocului te concentrezi si pe poveste. La multe camere de evadare ignori povestea dupa ce ai intrat acolo. Auzi o poveste, afli cum ai ajuns acolo, insa timp de 60 de minute te concentrezi pe modalitatile de iesire. La Quest Mission camerele sunt facute astfel incat sa nu ignori in niciun moment POVESTEA.
Nu fac spoiler, spun doar ca la a doua camera (CSI) trebuie sa scoti din camera si un diamant. Mergeti sa vedeti ce e cu el si ce altceva mai trebuie sa faceti.

Epic Quest Mission

3. Camere identice gasiti si in Constanta. Este un MARE avantaj: scriu eu, din Bucuresti, despre camere, citeste un constantean si merge si el, la camera echivalenta din orasul lui. Avantajat sunt si eu, ca blogger, ca am un public tinta nitel mai numeros.

4. La prima camera, la MI, ai o chestie pe care n-am mai intalnit-o nicaieri. Din cand in cand trebuie sa fii atent, altfel poti parasi jocul inainte de termen. Nu am voie sa zic mai multe 🙂

5. Ambele camere par facute dupa acelasi tipic. Pana si povestea pare un pic asemanatoare. Daca joci una dintre camere la a doua vei avea un sentiment de deja-vu. Sau, cum zicem noi, oltenii, deja-fu 🙂

Sa va arat si echipa mea. Descoperiti singuri membrii. Eu va pot spune, doar, ca singurul membru care a scris deja despre experienta din cele 2 camere este Alin (primul din dreapta).

Quest Mission Internet Explorers

Dac-ar fi sa pun eu un slogan pentru camerele Quest Mission, as pune: Important NU e doar sa evadezi! 🙂 Si nu pot incheia fara sa va spun ca urmeaza sa-si deschida si a treia camera, una despre Da Vinci. Sunt curios, camera avand aceeasi tematica, de la RooMania, mi-a placut super-mult. Salutari LIBERE tuturor!

Comments

comments

4 thoughts on “Important nu e doar sa evadezi! Quest Mission

  1. Pingback: Important nu e doar sa evadezi! Quest MissionBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Pingback: Am împiedicat trădarea şi am găsit diamantul la Quest Mission | Pe Ape Tulburi
  3. Pingback: Escape Room - Quest Mission - Agent dublu / CSI Bucuresti

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !