Imi place cum mirosi

Imi place cum mirosi

 

Imi place cum zambesti. Imi place cum te imbraci. Imi place cum vorbesti. Imi place cum scrii. Imi place cum gandesti.

Pentru a afirma toate acestea trebuie sa:
– Vezi persoana respectiva mai multe secunde (pentru a o prinde zambind);
– Vezi persoana respectiva constant (pentru a o vedea cum se imbraca mai multe zile la rand);
– Asculti persoana respectiva (pentru a o auzi de cateva ori);
– Citesti ceva scris de persoana respectiva (pentru a sti cum scrie);
– Discuti cu ea (sau sa o citesti ori sa o asculti).

Pentru a spune, insa, Imi place cum mirosi, trebuie doar sa treci pe langa persoana respectiva cateva secunde. Mirosul poate diferentia o persoana. O poate face atragatoare. Nu stii cum gandeste, cum scrie, cum vorbeste, cum se imbraca. Primul contact cu acea persoana este mirosul.

Daca mirosul este completat de o persoana frumoasa, efectul este multiplu. Mirosul te-a atras, insa ai fost multumit de ceea ce ai gasit acolo.

Despre Neil LaBute v-am mai zis. Este cel mai apreciat dramaturg contemporan. Tocmai v-am povestit putin cum e cu spectacolele clasice si cele noi. Neil LaBute are spectacole actuale, jucate cu succes si in Romania. Imi place cum mirosi este, probabil, cel mai bun spectacol scris de el pe care l-am vazut eu. Am mai vazut 3, Niste Fete, Fragil, Derapaje, toate placandu-mi, fiecare in felul sau.

Neil LaBute

Cel mai mult mi-a placut Imi place cum mirosi, poate pentru ca a fost cel mai amuzant dintre ele. Ori poate pentru ca am putut empatiza mai bine cu personajele.

Pe scurt, doi prieteni buni, Norman Cornell si Andy Hobart, infiinteaza un ziar numit Prabusirea. Acest ziar, avand sloganul Un remediu pentru o societate bolnava, era modalitate prin care cei doi isi castigau existenta. Norman statea acasa si scria, insa Andy trebuia sa plateasca, asa cum putea si el, chiria.

Viata celor 2 este data peste cap de noua lor vecina, Sophie, personaj in jurul caruia se va invarti intreaga actiune a spectacolului. Va las pe voi sa descoperiti ce se intampla cu cei 3 si cum se va termina intreaga aventura.

In poza se poate vedea doar cum arata, dar si vizual Sophie sta foarte bine 🙂

Va ziceam ca Imi place cum mirosi este cel mai bun spectacol de Neil LaBute vazut de mine. Si va ziceam cateva motive. Acum va mai dau un posibil motiv: a fost vazut la Teatrul Rosu, pe terasa BackYard Garden & Pub. Atunci cand iti place locatia, orice spectacol foarte bun devine extraordinar de bun. Si mai ales atunci cand esti acolo alaturi de prieteni dragi.

Alaturi de mine, in poza, se vede Paul Dutu. Articolul lui despre spectacolul Imi place cum mirosi poate fi citit AICI.

Recomand spectacolul Imi place cum mirosi, dupa un text de Neil LaBute, pentru modul in care actorii si-au intrat in rol, pentru buna dispozitie pe care o emana intregul spectacol si pentru ca in spectacol este vorba, printre altele, despre prietenie.  Sper sa se mai joace, l-as revedea oricand cu drag. Si sper sa mai vad spectacole de Neil LaBute pe la teatrele capitalei. Salutari TEATRALE tuturor! 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !