Imbracat ca un popa …

Imbracat ca un popa

De multe ori m-am luat de preoti: si offline, dar si online. Insa v-ati intrebat vreodata de ce nu-mi plac. Care e marea mea problema cu ei?

Cand trec pe langa o biserica nu am reactii adverse. E un loc unde nu calc, da-s multe astfel de locuri. Nu calc nici intr-o bar de punkeri. Nu inseamna ca trebuie sa-i urasc.

Faptul ca e un nene in acel loc, care-si face meseria (pentru care e platit) e ok. E o meserie ca oricare alta. Oamenii muncesc, nu dau in cap, trebuie respectati pentru asta. Romani, tigani, nu conteaza. Oricum nu-s rasist. Am alte defecte.

Am insa ceva cu preotii in 2 situatii:
– Cand bat din usa-n usa.
– Cand se imbraca asa pe strada.

Pe romaneste: e firesc ca popa sa aiba vestminte bisericesti pe el IN BISERICA. Acolo e imbracat in uniforma de lucru. Oricum, sincer, nu ma intereseaza ce se intampla acolo atat timp cat nu prea merg intr-acolo. E simplu. Cand insa vad insa un om imbracat ca un popa pe strada (ori in tramvai), ma enervez maxim. Cica hainele alea pe care le poarta in public se cheama reverende.

De ce ma enerveaza? Simplu: pentru ca el obtine niste avantaje de pe urma acelor haine. Aici trebuie sa povestesc ce a facut ateul din mine. Eram la magazin, era coada. In fata mea 3 persoane in varsta (2 femei si un domn), in spatele meu 2 femei si apoi un popa. Adica un nene imbracat ca un popa. Si popa se grabea cica. „Credincioasele” instant voiau sa-l lase-n fata. Lasa-l, mama, pe parinte, ca e ocupat si se grabeste. Eu am spus calm ca nu, ca si eu ma grabesc (da, am mintit, asta e, voi arde-n flacarile iadului). I-am explicat ca EU voi ajunge la casa inaintea preotului. Daca vor sa ne lase PE AMANDOI inainte, e problema lor, insa eu as prefera sa stam si sa ne vina randul. Popa s-a simtit oarecum rusinat si a zis ca e in regula, ca asteapta.

Legat de partea cealalta, mi se par aberante ritualurile astea regulate care au loc in afara bisericii. Mi-as dori ca preotul sa NU vina din usa-n usa si, mai ales, sa nu mai bata la usile la care a fost candva respins. E o norma de bun-simt. Zic. Parerea mea

Nu am ceva cu ei ca oameni. Am intalnit si preoti dezghetati la minte. Am avut o discutie frumoasa cu un preot greco-catolic, la un parastas in familie. Om foarte deschis si foarte destept, el a acceptat faptul ca-s ateu, mi-a respectat aceasta alegere si a discutat fix din acest punct de vedere. Ma rog, eu nu-s chiar ateu, ci mai mult deist. Din pacate, astfel de preoti sunt mai mult exceptii.

Apropo, daca preotii imbraca hainele bisericesti pe strada si NU ne suparam, de ce ne suparam pe muncitorul care intra-n salopeta in ratb? Daca se va legaliza prostitutia propun ca si domnisoarele sa circule tot in echipamentul de munca. Sa fie nediscriminatoriu. Zic.

Ah, era sa uit: urasc omul imbracat ca un popa care NU e popa. Exista si d-astia. Din pacate. Salutari ATEE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Imbracat ca un popa …

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !