Imbatranesc …

Imbatranesc …

 

 

Primesc zilele trecute o notificare pe facebook, cum ca as fi fost adaugat in grupul 12C Hasdeu (sau ceva de genul). Acolo, un fost coleg ne anunta, pe un ton destul de glumet, ca au trecut 10 ani de cand am dat bacul. Reuniunea de 10 ani urmeaza sa se petreaca. Pe langa partea frumoasa, ca imi voi revedea colegii, este si una urata: imbatranesc …

Am fost acum cateva zile (sambata) la un spectacol de teatru: Bella si Cavalerul fara nume. Spectacolul, in sine, nu este relevant in discutie, cat este relevant cum am ajuns eu la el…
Pe scurt: saptamana trecuta ma intreaba Judy daca nu as vrea sa fac un concurs prin intermediul caruia sa dau bilete la acest spectacol. Apoi imi zice ca eu as fi vazut spectacolul. Eu am contrazis-o vehement: NU ARE CUM! Nici pe blog n-am scris despre … Imi zice ok, vii sambata sa-l vezi.
Ajung sambata la Godot. Judy statea in picioare, fix langa masa mea. Filma. Imi spune iarasi ca as fi vazut spectacolul. Imi si spune la ce masa am stat si alaturi de cine. Eu nu si nu.
Incepe spectacolul. Aveam o senzatie de deja-vu. Da, spectacolul L-AM VAZUT. STIU ca l-am vazut. Tineam minte si cateva replici. Mi-am dat seama ca l-am vazut din primul minut. Totusi, de ce nu tineam minte ca l-am vazut? De ce nu i-am memorat titlul?

Bella si Cavalerul fara nume Poster
Imbatranesc …

Am fost in 2013 in Antalya. Am avut cursa cu escala. Pentru ca alergat prin aeroportul din Istanbul si pentru ca a fost o aterizare si o decolare in decurs de o ora, in avionul Istanbul – Antalya mi s-a facut rau. Noroc ca stiam cauza, tensiune si glicemia scazuta, asa ca m-am tratat cu Cola. O fi fost acea cola 5 Euro, dar na… Ideea e alta: sa mi se faca rau in avion, precum batranilor de 60 de ani? E clar: imbatranesc …

Eu Antalya

Am fost la Bran in decembrie, la vizionarea speciala a filmului Alt Love Building. Complexul Vila Bran este extrem de misto, dar iti pune la incercare capacitatile fizice. Ma rog, daca ai conditie fizica buna n-ar trebui sa ai probleme. Eu am avut. N-oi fi avut eu niciodata conditie fizica stralucita, dar acum parca s-a accentuat asta. Pe langa kilogramele pe care trebuie sa le dau jos, e clar si altceva: imbatranesc …

Asa batran par?
Asa batran par?

Nu am fost niciodata interesat, in adevaratul sens al cuvantului, de sanatate. Am doua operatii la activ (de apendicita si de strabism), insa facute doar pentru ca era absolut necesar. Cand bag ceva in gura nu-s deloc interesat ce contine. Uneori sunt constient ca sunt chestii nocive. E drept, alea nocive sunt alea gustoase. Ce-i bun este ilegal, imoral sau ingrasa. Un fel de mancare care are gust sanatos este ceva ce evit. Cartofi prajiti sau de broccoli cu cine stie ce altceva? Alegerea e simpla. Pentru cat timp va mai fi atat de simpla?

Sanatatea este un domeniu un pic SF pentru mine 🙂

Da, trebuie sa incep sa ma ingrijesc de sanatate. Sunt constient de asta.

In plus, am o reticenta maxima in a vizita medicii. Am explicat de ce. E clar ca trebuie sa trec si peste ea. Cam multe obstacole, nu?

Blogal Initiative

Acest articol este scris pentru campania BlogalInitative Tu cand ti-ai facut ultima data timp pentru sanatatea ta?, campanie organizata de clinica privata Hipocrat 2000. Dupa ce ii voi vizita voi spune ce si cum. Poate medicii de acolo ma vor face sa trec peste reticenta de a vizita spitale. Si, poate, ma vor convinge sa fiu mai atent cu sanatatea mea.

Hipocrat 2000 Chisinau

Asta este partea pozitiva. Cea negativa, pe care n-o poate nega nimeni, este ca imbatranesc. Salutari BATRANESTI tuturor!

21 thoughts on “Imbatranesc …

  1. Pingback: Imbatranesc …Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. E grav ca ai inceput sa uiti… Semn ca tre sa asculti reclamele alea la radio cu pastilele de memorie. 😛

  3. Eu n-as spera sa ajung la varsta aceea in care o sa devin o povara pentru altii, sa fac pe mine si altele. Eu sper sa-mi traiesc batranetea izolat, sa nu deranjez pe nimeni, sa ma uit toata ziua la seriale fara griji.

  4. Poftim? Ce spui de mine, care am fost anuntata ca se va organiza intalnirea de 20 de ani!!!
    Acum 10 ani cand am fost anuntata nici nu m-am dus pentru ca eram sigura ca e o greseala 😀
    Deci mai ai timp 10 ani sa te obisnuiesti cu ideea pana la urmatoarea intalnire :-)))

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !