Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu

Dupa ce cu o zi inainte fusesem la piesa Spectatorul condamnat la moarte (o idee foarte misto de altfel), alaltaieri am fost la acelasi teatru, InCulise, la piesa Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu.

Asteptarile erau deja setate, erau destul de mari. De data asta despre piesa nu citisem nimic, insa stiam ca voi revedea cativa dintre actorii vazuti cu o seara inainte. Oricum, degeaba ii stiam, au jucat cu totul altceva.

Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu poate fi caracterizata in multe feluri. Sa incerc sa gasesc cateva cuvinte:
– Vie, te tine in priza de la un capat la altul;
– Interactiva;
– Atipica;
– Foarte funny;
– Specific teatrului, incepe foarte brusc, te ia prin surprindere inceputul;
– Surprinzatoare;
– Te pune pe ganduri;
– Romaneasca;
– Balcanica;
– Ritmata;
– Interpretabila;
– Bine jucata;
– Simpatica;
– Foarte populara (am inteles ca este printre cele mai solicitate piese de la Teatrul InCulise);
– Zgomotoasa.

Daca ati vazut piesa, va rog sa mai gasiti cuvinte utile pentru a o caracteriza. Nu zic nimic efectiv despre ea de teama sa nu fac spoiler. Orice „indiciu” pe care il dau poate fi interpretat astfel. SIngurul lucru pe care-l pot face este sa va indemn sa mergeti s-o vedeti.

Si, la final, sa raspundeti la intrebarea: de ce aceasta piesa a fost botezata Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu? Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu in piesa asta si poti sa-i schimbi titlul: ce titlu i-ai pune?

Apropo, daca n-ai fost niciodata la Teatrul InCulise iti recomand s-o faci. Iti va placea la nebunie in special daca urasti imbracamintea la 4 ace din teatrele „clasice” si snobii care se uita urat la pantofii tai sport. Cultura poate fi asimilata si-n pantaloni scurti si tricou, nu doar la cravata. Nu prin cravata iti intra cultura. Parerea mea.

Si acum, o ultima invitatie (ca tot e finalul anului): Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu si vei dori sa-mi faci ceva mie. Ce imi vei face?
– Imi vei da un premiu pentru intreaga activitate din 2013?
– Ma vei pedepsi pentru intreaga activitate din 2013?
– Ma vei omori;
– Nu-mi vei face nimic;
– Mi te vei arata intr-un vis pentru a-mi transmite ceva.

Hai, sa va vad 🙂

Asadar, pe scurt: Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu, una dintre cele mai solicitate piese de la teatrul InCulise, va asteapta cu bratele deschise si in 2014. O recomand cu caldura. Salutari TEATRALE tuturor 🙂

ps: Madalina Maria Iancu a scris si ea despre piesa Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu; de asemenea, aceasta a fost prima piesa vazuta de ea InCulise, scriind si despre acest lucru un articol.

9 thoughts on “Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu

  1. Pingback: Impresii dupa piesa “Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu”
  2. Pingback: FF Entertainment | Crezi c-or sa ne bata? – Opinie LaTeatru.EU

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !