Identity thief – Hoata de identitate

Anul 2013 incepe bine din punct de vedere al filmelor. Ori am devenit eu mai putin pretentios (posibil) ori incep sa-mi placa din ce in ce mai multe filme. E adevarat, comediile au fost totdeauna pe gustul meu, deci n-ar fi nimic de mirare aici.

Identity thief este aparent o comedie ca oricare alta, cu o actiune banala si cu un final previzibil (daca vedeti in scris actiunea filmului o sa considerati ca nu merita vazut). Va spun sincer ca nu este asa si ca nu veti regreta deloc dupa ce o veti viziona. Nu-mi dau seama ce anume face comedia asta speciala. Poate faptul ca empatizezi, pe rand, cu cele 2 personaje principale? Poate faptul ca are multe faze de-a dreptul memorabile? Poate faptul ca pana si chestiile exagerate si ilogice pare ca pot fi trecute cu vederea? Da, daca intr-un film serios se intampla o chestie ilogica suntem cu totii incruntati si enervati. Cand intr-un comedie o femeie grasa este perpelita pe parbriz si a supravietuit parca ne bucuram alaturi de ea. Nu ne mai revoltam ca de ce n-a murit, ci savuram in continuare spectacolul. Ah, si mai e ceva: filmul nu exagereaza cu romantismul. Nu se poate fara, e un condiment obligatoriu, dar este pus in doze acceptabile.

Unul agrabil de altfel. Vorba Simonei: n-ai timp sa mananci popcorn in timpul unui astfel de film. D-aia nici n-am riscat si n-am luat popcorn inainte (asa cum mi s-a sugerat, intr-un mod cat se poate de direct).

Si sa va mai zic ceva: o comedie vazuta intr-o sala de cinema plina iti pare o comedie mult mai buna. Cand razi, parca razi mai bine si mai mult daca e sala plina.

Stiu ca anul este abia la inceput, dar pana acum pare cea mai buna comedie pe 2013. M-as bucura sa fie multe alte comedii mai bune ­čÖé

Filmul este distribuit in Romania de RO IMAGE 2000 in colaborare cu Cinema City.

Salutari CINEFILE tuturor ­čÖé

ps: Simona imi zicea in timpul filmului ca tipa mai plinuta, Diana, sunt eu in varianta feminina. Partial corect. In 3 privinte insa nu m-am recunoscut in ea:
– nu ma imbrac niciodata in negru (negru complet?! no way!);
– nu m-as sacrifica niciodata pentru altul (dar niciodata);
– si cel mai important: la cat ma mandresc eu cu IDENTITATEA mea, nu as fura in veci p-a altuia ­čÖé . Voi ramane pe veci (pana cand MOARTEA ne va desparti) Emil Calinescu (punct eu).

ps2: Nu vazusem inainte trailerul, dar cateva persoane sustin ca este mult mai slab ca filmul. Poate judec eu altfel pentru ca-l vad dupa ce am vizionat filmul, dar nu-mi pare un trailer rau.

Comments

comments

One thought on “Identity thief – Hoata de identitate

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !