Ideea de outlet

Stie cineva ce inseamna outlet? Ce presupune ideea de outlet? Si cat de mult a fost pervertita in tarisoara noastra? Putina lume stie.

Asadar, outlet este, prin definitie, magazinul care contine marfuri de firma (firme mari insa NU exclusiviste) si care are tot timpul reduceri. De ce are tot timpul reduceri? Pai in general sunt colectii de anul trecut, de acum 2 ani ori ce a ramas nevandut, gen marimi foarte mari ori foarte mici.

De asemenea, in outlet se vand produse care NU sunt de sezon: cumperi un tricou iarna sau o pereche de incaltari de iarna in luna iulie. Nu doar ca esti gospodar, pe baza celebrei expresii cu sania si caruta, insa unele chestii, gen tricourile, pot fi purtate si iarna (pe sub hainele normale, groase). In plus, chestia cu anotimpurile este relativa la noi, in februarie putand fi brusc o perioada de cateva zile foarte calduroase.

Ce NU este insa outletul? Pai:
1. Outlet nu este magazinul care comercializeaza produse cu defecte. Ok, ele pot fi de firma, da, pot fi defecte minore si acceptabile, dar nu asta inseamna outlet.
2. Outlet nu inseamna produse contrafacute. Exista magazine mici, aproape buticuri, care vand produse contrafacute. Unele se si lauda cu asta, zicandu-ti in fata: LA PRETUL ASTA VREI ADDIDAS? Pai da, daca asta scrie pe eticheta ta.
3. Outlet NU inseamna second-hand. Second-handul este un magazin care poate contine produse de firma, insa acestea au fost purtate cel putin o data (sau cumparate de cineva, nepurtate, si date din N motive catre un magazin de second-hand).

Exista si in Romania cateva magazine tip outlet, exista si magazine outlet online, insa exista si multe magazine care se numesc, nemeritat, outlet. Oricum produse contrafacute gasim si-n magazine mari, originale, la preturi, deci nu trebuie sa ne mire magazinele outlet contrafacute.

Problema este insa pervertirea denumirii. Ideea de outlet poate cadea in ridicol, deci candva s-ar putea sa devina tot necredibila. Si e pacat, in alte tari exista persoane care au devenit clienti fideli ai acestor magazine. Iar la cat de ahtiati dupa reduceri sunt romanii, e clar ca ar avea succes si la noi. De ce ti-ai lua produse de la second-hand cand le poti avea noi, la preturi asemanatoare?

Despre ideea de outlet ar fi multe de spus. Eu inchei spunand doar atat: nu tot ce contine titlul OUTLET este outlet. La haine trebuie sa te pricepi cat de cat. Asa ca, indiferent cat de ingamfat esti, e bine sa iei cu tine pe cineva care se pricepe. AJutorul lui poate fi de nepretuit. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Ideea de outlet

  1. Pingback: Ideea de outletBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !