Idee de afacere pe timp de pandemie: sala de sport si evenimente!

sala de sport si evenimente frisomat

O sala de sport si evenimente, unde sa poti organiza deopotriva meciuri de handbal, de futsal, de baschet ori de hockey, dar si evenimente culturale, este ceva ce ar trebui sa aiba orice oras. Nu doar o sala polivalenta oficiala, a statului, ci si alte cateva sali private de evenimente.

Bineinteles, o sala de sport si evenimente precum Beraria H, care sa aiba o utilitate zilnica, este mai rentabila, insa ce e mult strica: acolo se pot organiza doar concerte, sala sau ce-o fi ea ramanand o carciuma, oricat de mult ar incerca sa fie marketata drept pol al distractiei ori hub cultural.

sala de sport si evenimente

Revenind la ideea initiala, o sala de sport si evenimente ar putea fi foarte bine construita in aceasta perioada: iti faci planul de bataie, iti alegi cele mai bune locatii, iti alegi cel mai bun constructor, alegi cele mai bune materiale si ai timp sa si programezi diverse evenimente sportive si culturale, caci spectatorii vor reveni in arene si in sali candva in 2021, nefiind clar cand. Sa ne intelegem, nu inseamna ca sunt de acord cu restrictiile, cu inchiderea salilor, cu interzicerea accesului spectatorilor, insa sunt de acord ca daca ai cum sa profiti de pandemie, e bine sa vezi jumatatea plina a paharului.

Nu stiu cat ar renta o hala industriala, din astea tot avem (pe ruinele fostelor fabrici comuniste), as zice chiar ca avem prea multe hale pentru prea putina industrie, insa o sala de sport si evenimente mi se pare o investitie pe termen lung foarte buna.

Poate halele agricole sa aiba mai mult succes, Romania urmand a se reorienta catre productia interna atat datorita presiunii consumatorilor, cat si datorita cresterii preturilor transportului.

Insa succesul cel mai mare il vor avea salile de sport si evenimente, motivele fiind, pe scurt, urmatoarele:

  • Oamenii abia asteapta sa revina la viata lor sociala si culturala dinainte. Este o sete de evenimente culturale de care multi nici nu isi dau seama, nu constientizeaza aceasta necesitate, aceasta cerere enorma.
  • Evenimentele culturale pot primi finantari din 3 surse: bani europeni, bani de la statul roman (atat de la autoritatile centrale, Ministerul Culturii cu precadere, cat si de la cele locale si judetene), dar si sponsorizari de la firme private.
  • Televizarea acestor evenimente aduce vizibilitate locatiei in care acestea se desfasoara.
  • Sunt foarte multe orase importante, resedinte de judet si nu numai, fara teatru permanent si/sau fara Sala Polivalenta.
  • In orasele mari, insa, este loc si de locatii suplimentare, oferta culturala a capitalei putand acoperi noi locatii.
  • Timisoara va deveni capitala culturala europeana in 2022, deci daca as incepe de undeva, fix de acolo as face-o.

Daca doresti sa-ti faci o astfel de constructie, indiferent ca este una industriala, agricola sau culturala, apeleaza cu incredere la Frisomat. O hala industriala de la Frisomat este o alegere buna atat din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere calitativ.

In final, o ultima precizare: pe langa argumentele de mai sus, in cazul unei sali de sport si evenimente mai trebuie adus in discutie si argumentul ecologic, caci Frisomat are sustenabilitatea drept una dintre valorile sale de baza, caci in jur de 50% din energia consumata la producerea materialelor provine de la panouri solare, iar deseurile rezultate sunt reciclate. De ce zic ca acest argument este mai important in cazul acestor sali? Pai, simplu: pe langa evenimente sportive si culturale, aici pot avea loc si multe conferinte tematice, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca multe firme ce se lauda ca au grija de mediu vor sustine evenimentele ce au loc aici doar pentru ca intreaga constructie este conceputa pe baze sustenabile.

Nu stiu sa va spun exact cand vom reveni la normal, insa va spun sincer ca daca as avea bani, as construi cel putin o sala de sport si evenimente. Dupa revenirea la normal, si-ar scoate banii in maximum 2 ani.

frisomat sala de sport si evenimente

Articolul Idee de afacere pe timp de pandemie: sala de sport si evenimente! este inscris in competitia Super-Blog 2020.

Comments

comments

One thought on “Idee de afacere pe timp de pandemie: sala de sport si evenimente!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !