Ibiza

Despre „Raiul pe Pamant” numit Ibiza am tot auzit. Bineinteles, acolo era El Dorado-ul distractiei, locul unde daca ajungi te vei simti cu adevarat bine. Acolo te duci sa agati, te duci sa dansezi, te duci sa bei, ce mai, acolo este LOCUL.

In plus, apareau peste tot stiri cu tot felul de dubiosi, gen Nicu Gheara, care isi faceau veacul pe acolo. Pe langa asta, nu demult aparuse un mega hit international: We are going to Ibiza.

Videoclip colorat, vesel, ritmat, ce mai, asta e atmosfera de Ibiza. Acesta este cel mai celebru cantec despre Ibiza, pentru ca, altfel, locul este pomenit in multe altele, inclusiv de pe la noi. Cu cat vorbeste lumea mai mult despre un loc cu atat acel loc devine mai atractiv. Iar daca-l si arati foarte des e cu atat mai bine (sa nu credeti ca industria cinematografica a ocolit acel loc; dimpotriva, este foarte prezent si acolo)

Ce este, totusi, Ibiza? Stie cineva s-o aseze pe harta? In afara de faptul ca este in Spania, mai stie cineva ceva despre Ibiza?

Hai ca va zic eu:
– Ibiza este O INSULA situata in arhipelagul Balear.
– Limba locala este CATALANA, in catalana insula si capitala fiind numite Eivissa.
– Primii care au intemeiat o cetate aici au fost cartaginezii in anul 654 I.E.N (sau I.Hr, depinde cum doriti sa scrieti).
– Puteti ajunge cu avionul direct pe aeroportul de pe insula, aeroport care se afla la 7km de capitala. Puteti lua autobuzul sau taxiul pana-n capitala.
– Capitala poarta tot numele de Ibiza, fiind si cel mai mare oras. Economia se bazeaza pe turim si servicii. In capitala locuiesc 40.000 de locuitori pe o suprafata de 11km patrati.
Mai multe detalii despre Ibiza gasiti pe wikipedia.

Daca vreti sa ajungeti acolo puteti incerca o cursa low-cost pana acolo. Un bilet avion Ibiza este, la Low-Cost, mai ieftin decat in multe alte destinatii turistice.

Pana acum am o singura persoana din lunga mea lista de facebook care a fost pana la Ibiza. Astept sa mergeti si voi, sa-mi spuneti cum a fost. Nu d-alta, dar am multe intrebari de pus in legatura cu aceasta localitate. Iar daca gaseste vreunul cazare acolo poate ma gazduieste si pe mie cateva zile. Nu ma omor eu cu muzica house, DJ-ii nu sunt cei mai buni prieteni ai mei, dar vreau sa vad, cu ochii mei, ce se intampla acolo. Printre locurile pe care as vrea sa le vizitez in aceasta viata se afla si Ibiza. Salutari LATINE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !