Ia-ti domeniu propriu

Esti blogger si n-ai inca domeniu? Multi bloggeri iti vor recomanda IA-TI DOMENIU PROPRIU! Se vor da smecheri, ei sunt importanti, au blog pe domeniu propriu, cine mai e ca ei?

Totusi, nu zice nimeni sa NU iti iei blog pe domeniu propriu. Ia-ti domeniu propriu, uneori e chiar imperios necesar. Dar CAND este absolut necesar? Am scris pe blogul studentesc despre subdomenii si de ce e bine sa ai blog acolo. Pe scurt, la inceput e bine sa ai subdomeniu, sa te inveti cu bloggingul si sa vezi cum sta treaba. Apoi insa trebuie sa faci acest pas.

Sa va zic si CAND trebuie sa faci acest pas:

1. Ai deja 1 an de blogging si scrii constant. E clar ca ti-a intrat bloggingul in sange. De ce sa bloggaresti pentru wordpress ori blogspot? Bloggareste pentru tine.

2. Incep sa vina ofertele pentru a scrie pe bani. Da, banii sunt mai multi pe domeniu propriu. Unii advertiseri nici nu platesc subdomenii. Iar bannere de afiliere, daca vrei asa ceva, nu poti pune pe .wordpress.com.

3. Vrei sa te duci pe la conferinte. Nu te dau afara daca ai subdomeniu, dar uneori e neplacut. Te intreaba cineva CE BLOG AI si pana-i zici tu tot carnatul ala el s-a si plictisit. Sa nu mai zic ca unele adrese foarte lungi nici nu intra pe ecuson.

4. Vrei ca blogul tau sa fie un brand personal. De ce brandul tau personal ar avea .wordpress.com in coada?

5. Vrei sa-ti faci o cariera din blogging.

Ce avantaje ai pe domeniu propriu? Pai le-am zis, acum doar le reformulez:

1. E mai profi sa ai domeniu propriu.
2. Ai o adresa mai scurta, deci mai usor de tinut minte.
3. Esti mai usor de gasit de catre google.
4. Esti in randul lumii. Nu radeti, dar nu prea te poti da blogger mare cu subdomeniu.
5. Cel mai important: e al tau. E exact argumentul dat de cineva legat de casa: ok, ai aceleasi conditii cand stai cu chirie. Dar PSIHIC e altceva cand stii ca ai casa ta.

Eu am o gluma fata de cei care au inca subdomeniu: de ce te lauzi ca esti blogger, daca inca n-ai domeniu propriu? Este o gluma, dar are un sambure de adevar. Si nu-s singurul care face gluma asta. Vrei sa nu se faca o astfel de gluma pe seama ta? Atunci ia-ti domeniu propriu! Pune mana acum si cauta gazduire. Firme de gazduire web gasesti cu duiumul, important este sa dai de cea care are oferta care ti se potriveste. Nu este vorba de tepari, acum sunt din ce in ce mai putini, este vorba daca tu ai fix oferta care ti se potriveste.

Concluziile le tragI SINGUR. Eu iti zic doar atat: IA-TI DOMENIU PROPRIU! Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !