Huck Finn (2013)

Probabil toata lumea a auzit de Huck Finn, celebrul personaj al lui Mark Twain. S-au facut foarte multe ecranizari ale acestei carti, unele fiind facute chiar de romani. Au fost facute si desene animate, de unele chiar imi amintesc.

Nu am pomenit deloc intamplator de filmul facuta de romani in urma cu multi ani … Si ultimul Huck Finn a fost FILMAT tot in Romania, in Delta, la Sulina. Probabil Dunarea noastra se aseamana cu fluviul Mississippi. O fi chiar mai frumoasa ca celebrul fluviu american… Sau o fi mai ieftin sa filmezi in Romania?

Despre ultimul film aparut, Huck Finn, voi spune doar 5 chestii, pe scurt:

1. Ideea unei re-ecranizarii unor carti celebre este partial buna. Marele avantaj este ca readuce in memoria oamenilor carti vechi.

2. Noul Huck Finn este nemtesc, pe unii posibil sa-i deranjeze limba germana. Uneori este ciudat sa auzi personaje cu nume americane vorbind in nemteste. In America.

3. Filmul altfel este bine realizat, neavand efectiv vreun repros de facut. Poate doar introducerea personajului „Mark Twain” din finalul filmului, care cica e impresionat de toata povestirea incat se decide sa scrie o carte despre. Nu a fost ceva deranjant pentru mine, ci dimpotriva, ceva simpatic.

4. Ca si atmosfera generala si sound „noul” Huck Finn sta foarte bine, este placut si antrenant. SI deloc plictisitor. Este o placere sa-l vezi si probabil il voi REvedea cu aceeasi placere.

5. Mi-a readus aminte de copilarie, m-am resimtit copil. Nu in sensul rau, bineinteles. Este tipul de film pe care-l vor savura cu totii: bunici, parinti, copii, adolescenti, tineri. Chiar, este cineva caruia sa-i displaca Huck Finn?

Huck Finn este adus in Romania de Parada Film si este deja in cinematografe. Va doresc vizionare placuta. Salutari CINEFILE tuturor!

ps: Despre Huck Finn a mai scris si Raluca. Din pacate e singurul articol despre acest film pe care l-am citit in blogosfera.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !