Hoti. Hotie. Cu usa larg deschisa.

Ce legatura poate fi intre hoti, hotie, o scoala de vara (cu festivalul de film aferent, sau invers) si Rasnov? Pai intre ultimele 2 exista, celelalte nu au nicio legatura. Sau ma rog, aveau in capul meu.

Asadar, acesta este articolul in care voi vorbi despre cazare. Una de care am fost multumit per total, as da o nota de 8-9. Exista si minusuri, nimeni nu e perfect (nici macar eu), dar asta e.

Sa incep cu partea tehnica: Vila Victoria (data probabil in onoarea amicei mele Victoria Baltag, participanta si ea la scoala de vara, situata pe strada Bran, undeva dupa benzinaria OMV (pentru cunoscatori). Vila e una draguta, singurul minus (dupa mine) fiind absenta frigiderului din camera. Culmea, televizor era in fiecare camera (eu nici nu l-am deschis, desi eram cica norocos, aveam si televizor mai mare, si era si Philips). Si fetele se plangeau de absenta uscatorului. Nu i-am dus lipsa, oricum nu folosesc.

Altfel, fiind mai putini decat trebuia, am stat ca boierii. Singuri in camera majoritatea. Eu stateam cu un coleg care de fapt dormea la gagica-sa. Cea cu statut cu adevarat special era Victoria: era singura PE ETAJ! La parter organizatorii, la etajul 2 participantii iar la etajul 1 Victoria. Apoi am aflat ca vila ii poarta numele si se explica totul.

Si totusi ce legatura au hotii in toata afacerea asta? Pai simplu: camera mea era printre putinele (daca nu SINGURA) care nu avea cheie. Nu aveam cheie si pace. Vila nu era niciodata incuiata, nici macar poarta nu era incuiata, ci apropiata. Deci totul era „la discretie”. Credeti ca mi-a lipsit ceva? Raspunsul este in mod uimitor nu. Cica eu sunt din Bucuresti si nu cred asta. Nu m-au facut paranoic, dar de fapt asta eram. Uneori usa era efectiv deschisa la camera (ori o fantoma venise p-acolo, ori curentul a deschis-o… tind sa cred ca e a doua varianta). Si totusi n-a lipsit nimic.

Ma tot intrebam: bai, da astia n-au hoti? Stiti voi, din aia de vin si cotrobaie prin casuta voastra. Cica nu.

Iar paranoia este data si de aparitia acestui articol: il public acum, din Bucuresti. Mintea mea de capitala se gandea ca daca citeste vreun ciorditor rasnovean articolul poate doreste sa testeze daca e adevarat. Si am zis ca indirect voi creste sansele unui furt. Acum sunt sigur ca nu se va intampla nimic.

Legat de bucuresteni, cica faza cu televizorul in camera tot din cauza lor e. Ca nu accepta camere fara. Deci bucurestenii vin la Rasnov sa se uite la Antena 3 sau otv?! Ciudat!

Iar daca sunteti rasisti si ziceti ca nu-s tigani in rasnov, va contrazic: sunt. Nu stiu cat de multi, nu i-am numarat, dar sunt. Si in satra, cu caruta, dar si muncitori in diverse locuri. Si totusi, de ce tiganii nu sunt hoti? Tigani care nu fura?

Chiar vreau sa vad o statistica a furturilor in acest orasel. Oare asa cuminti or fi rasnovenii? Sa n-aiba ei hoti? Las’ ca le promitem noi bucurestenii ca le dam. Noi avem destui …

Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

2 thoughts on “Hoti. Hotie. Cu usa larg deschisa.

  1. Hai ma ca pe tine nu aveau nici o sansa sa te fure! Eu zic ca le-ar fi fost teama! 😉 Cand te-ar fi vazut ar fi luat-o la fuga! :))

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !