Hotel Transylvania – cea mai buna animatie

Nu stiu cati dintre voi ati vazut Hotel Transylvania. Daca n-ati facut-o, duceti-va cat mai repede. Daca l-ati vazut, dar nu 3D, ati pierdut aproape totul. Daca vreti sa vedeti o animatie cu adevarat facuta pentru a fi 3D, Hotel Transylvania e solutia perfecta.

Poate voi fi considerat mediocru sau limitat, insa pentru mine animatiile trebuie sa aiba doar 2 calitati:

1. Sa fie amuzante, dar nu atat de copilaroase (totusi, sa nu fie unul gen Winnie, sau cum dracu’ s-o scrie).

2. Sa aiba efecte 3D misto. De multe ori imi pare ca 3D-ul a fost facut pentru animatii. Si partial pentru filme SF care bat tot spre animatii. Gen Harry Potter.

Si as mai adauga un mic 3, dar asa mic, sa nu se vada: sa nu fie siropos. Urasc filmele siropoase, iar daca ar fi si animatiile asa as innebuni de tot.

Hotel Transylvania are exact incredientele dorite de mine. Repet: de la animatii nu am pretentii de moralitate. Nu-mi doresc animatii profunde. Iar cand aud de animatii horror ori animatii porno imi vine sa turbez. PE BUNE, DE CE AI VREA SA VEZI ANIMATII HORROR? Adica farmecul unui film horror e sa vezi matze si sange pe bune, nu sangele nu stiu carui monstru facut pe PC. Doamne, ce minte au unii…

Singurul meu regret este ca nu au facut Hotel Transylvania pentru IMAX. Imi propusesem sa-l vad la IMAX. Sa fie al II-lea film vazut acolo. Insa la IMAX rula … JAMES BOND! In 2D. Deci faci IMAX-ul ca sa vezi filme 2D in el? PE BUNE?!

Legat de film, daca toate filmele cu vampiri ar fi asa, parca m-as uita si eu la ele. Un vampir simpatic, care nu omoara oameni ci doar ii goneste din casa. Si caruia ii e frica de oameni. Si care-si iubeste fata indeajuns de mult incat s-o fereasca de oameni. Vampirii de fapt sunt niste nedreptatiti si persecutati de oameni. Sau asa erau pe vremuri. Acum oamenii ii venereaza si fac festivaluri pentru ei. Deh, a evoluat si specia asta umana.

Iar Hotel Transylvania foloseste aceeasi formula castigatoare din Avengers: aduna niste personaje in acelasi film. Si se mai anunta un film, cel cu Gardienii, facut la fel. Probabil astea vor fi la moda d-acum inainte. Pacat ca au producatori diferiti, ca altfel Batman ar fi colaborat perfect cu Spiderman si cu Captain America pentru prinderea infractorilor. Iar de undeva de sus Dracula si Frankenstein ar fi vegheat la buna desfasurare a evenimentelor.

Ca si concluzie, as zice ca Hotel Transylvania a placut ca si efecte chiar si adversarilor declarati ai 3D-ului. Orice om caruia i-a placut cat de cat o animatie la viata lui va aprecia acest film. Iar a-l compara pe acesta cu Paranorman (am auzit pe unii zicand HOTEL TRANSYLVANIA SI PARANORMAN SUNT CELE MAI BUNE ANIMATII ALE ANULUI) este jignitor la adresa ideii de animatie. Este o vorba PARANORMAN DE TEMBELA! Am impresia de multe ori ca eu vad alte filme decat restul. Bine, recititi articolul precedent pentru a vedea o diferenta cu adevarat uriasa.

Salutari CINEFILE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Hotel Transylvania – cea mai buna animatie

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !