Hostess

Probabil multi dintre voi ati fost la diverse evenimente simandicoase. Stiti voi, receptii oficiale, cine festive si alte alea. Aproape de fiecare data ati observat niste fete dragute care va intampina si va zambesc. Si va fac seara mai frumoasa si mai placuta.

Fete la fel de frumoase intalnim si la saloanele auto (sau moto, same thing), desi acolo sunt destul de criticate ori criticabile, dar si in mod constant in cluburi. Sa nu zic de emisiunile tv (pe vremuri erau celebrele „fete de la bingo”, care doar faceau extrageri de tichete). Multi spun ca sunt vulgare, ca sunt prea dezbracate si ca cei care vin la astfel de evenimente sunt de fapt niste obsedati care vor sa-si clateasca ochii cu frumuseti. Ca nu e chiar asa este alta discutie.

Deci exista meseria de hostess pentru evenimente. Unii zic ca ar fi rusinoasa, o compara cu cea mai veche meserie din lume. Si considera ca acolo poate ajunge oricine, doar sa arate bine.

Eu unul sunt de o opinie nitel diferita. Sa va si zic de ce. Intai si intai, e o diferenta mare de tot intre o tipa care apare la un eveniment oficial, care totusi trebuie sa deschida gura (si sa nu se faca de ras), si una de la cine stie ce emisiune televizata.

In al doilea rand, am avut ocazia sa dau de persoane cunoscute la 2 evenimente ale capitalei:
– acum cativa ani am dat de o fosta colega de la sociologie (deci absolventa de studii superioare) la Romexpo, la o expozitie de mancare; garantez ca tipa e desteapta, deci nu se pune problema ca nu ar sti altceva;
– acum vreo saptamana am intalnit o alta amica la un salon auto din centrul capitalei; nici despre ea nu am o parere proasta din punct de vedere intelectual.

Nu zic ca toate fetele care fac asta sunt inteligente. Dar n-o sa zic niciodata ca toate-s proaste. Sau ca e dovada de prostie ca faci asta. Nu e deloc rusinos sa intampini niste oaspeti la o receptie, nu e deloc rusinos sa stai in fata unei masini si nu e deloc acelasi lucru cu a face sex pe bani. Fetele alea chiar muncesc, chiar stau in picioare toata ziua, deci parca merita un pic mai mult respect. Nu stiu cat castiga, nu-mi dau seama daca meseria de hostess e mai banoasa ca o meserie care suna frumos (gen doctor), dar stiu ca a fi hostess nu e ceva de rau. Si apropo, daca voi ati organiza un eveniment de genul, nu ati angaja nicio hostess ? Sau care dracu’ o fi pluralul la acest cuvant?

Salutari BLOGOSFERICE tuturor ­čÖé

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !