Hitchcock 2012

Cat de greu poate fi sa faci un film biografic despre un mare regizor? Subliniez: biografic si nu AUTObiografic. Raspuns: extrem de greu. In cazul in care acel regizor a murit lucrurile sunt cu atat mai grele.

Greutatea sta in faptul ca tu trebuie sa gandesti cumva cu mintea acelui regizor. Acel regizor avea un stil: cum ar putea filmul sau biografic sa aiba alt stil?

In cazul filmului despre Hitchcock lucrurile stau in felul urmator: un regizor nu cu foarte multe filme la activ incearca sa faca un film biografic despre unul dintre cei mai mari regizori ai tuturor timpurilor. Este adevarat: personalitatea acestuia nu poate fi cuprinsa in toata complexitatea sa. Asa ca trebuiau subliniate doar cateva aspecte. Cele mai importante aspecte sunt:

– relatia sa cu sotia, care, conform filmului, era un ajutor de nadejde al acestuia;
– latura sa umoristica.

Filmul ne prezinta astfel o parte din Hitchcock, cu trasaturile aferente exagerate. Si actorul care-l interpreteaza, Anthony Hopkins, accentueaza mult anumite aspecte. Ce a iesit nu este ceva deloc rau, dimpotriva: filmul are viata, are umor (oho, e din belsug), are romantism si are si un happy end. Per total nu este ceva rau. Singurul defect al filmului este dupa mine faptul ca n-a fost facut de Hitchcock. Atat si nimic mai mult.

Nu, nu ignor cele 2 personaje feminine din film. Helen Mirren si Scarlett Johansson joaca perfect. Uneori avem impresia ca-l eclipseaza pe maestru. Doar ca oricat de bine ar fi jucat cele 2 si oricat de importante ar fi fost femeile in viata acestuia, filmul este un omagiu adus marelui geniu Alfred Hitchcock.

Si sincer ma bucur ca filmul asta ne lasa imaginea unui tip cu un simt al umorului extrem de dezvoltat. Si mai ales imaginea unui tip care intr-un final isi da seama de importanta persoanei de langa el.

Nu stiu cat de adevarat este acest lucru din punct de vedere istoric, asta ar trebui sa spuna altii.

Per total insa filmul iti descreteste fruntile, te pune un pic pe ganduri si oricat de pretentios ai fi fost cu un astfel de film n-o sa te lase sa pleci dezamagit din sala de Cinema.

Filmul este distribuit de Odeon si poate fi vazut de vineri 1 martie in cinematografe.

Salutari CINEFILE tuturor ­čÖé

Comments

comments

3 thoughts on “Hitchcock 2012

  1. Pingback: Thank them for smoking ┬ęAdriana Zavoi – Leapsa cinefila | ┬ęIoana||To the edge and back
  2. Pingback: Actori ├«n videoclipuri ÔÇô leaps─â cinefil─â | ┬ęIoana||To the edge and back
  3. Pingback: Actori ├«n videoclipuri ÔÇô leaps─â cinefil─â | Movies as Mentors_Filme alese pentru minti indraznete

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !