Hit and Run – Loveste si fugi

Hit and Run – Loveste si Fugi se anunta un film „tare”. Are un trailer bun, are o distributie acceptabila , a avut o promovare decenta, toate premisele pentru un film decent. Ok, nu blockbuster, nu ceva sa rupa, ci ceva decent. Pur si simplu bun pentru a relaxa si pentru a te simti bine. Ceva comedie, ceva actiune, ceva romantism, un film american aproape cliseic. Ma rog, asta se anunta.

Rezultatul e un adevarat dezastru. Si nu e doar parerea mea (cititi cronica Angelei , una blanda dupa parerea mea). Legat de pareri , marea mea dilema este nota pe IMDB , 6-lea de acolo mi se pare exagerat. Daca luam „scolareste”, 6 ar insemna nota de trecere. De ce ar promova un astfel de film?! Si ca si comparatie, The Watch, o comedie la care razi de la inceput pana la sfarsit, are 5.8. Incurcate-s caile IMDB-ului …

Incerc sa gasesc ceva interesant si de vazut in film. Si recunosc, reusesc. Recomand filmul sociologilor. Este primul film dupa o lunga absenta in care se pronunta cuvantul SOCIOLOG. E o tipa Annie, care e profa de sociologie si preda „medierea non-violenta a conflictelor”. Acum habar n-am de ce a fost construit asa personajul. Tipa este socioloaga, este fana a non-violentei, este toleranta, si totusi este blonda si nitel naiva. Si se cupleaza cu un tip nitel mai violent, pe care insa il iubeste si dupa ce afla cine e. Sociologii deci au ce vedea (desi unii se vor enerva; daca e vorba de socioloage blonde e clar ca enervarea lor va fi si mai mare).

Alt personaj m-a mirat la fel de mult: rusul. Ma asteptam la unul mare si tare, lipsit de scrupule si cat de cat inteligent. Si totusi ni se ofera un pampalau, care vrea doar bani. Nu vrea sa omoare tradatorul, vrea doar banii de pe ultimul jaf. De treaba rusii astia, sa nu va mai fie frica de ei, da?

Inca 2 chestii legate de acest film:

1. Cica la acest film eram cam singurul din sala care radea. Eu am aceasta calitate: gasesc chestii funny in orice. Recunosc, erau trase de par, dar na… Incerc si ma straduiesc sa ma simt bine…

2. Ma uitam la acest film si ma gandeam ca e cel mai prost film vazut anul asta. La concurenta cu „WHAT DO YOU ESPECT WHEN YOU ARE EXPECTING”. Concurenta mare. Al 2lea mi s-a parut mai gretos (prea multi copii mici si prea siropos), insa macar avea o logica. Nitel fir narativ. Nu mult, ca ce e mult strica.
Ma intreb daca producatorii Hit and Run – Loveste si Fugi or fi vrut sa faca un film prost sau pur si simplu asa le-a iesit? Legat de asta, eu am etaloanele mele: OMul care se holba la capre (cu George Clooney) si „Burning Palms”. Inca n-am gasit filme care sa le egaleze. Totusi, imi pare Ca Hit and Run – Loveste si fugi si-a dorit sa le egaleze. Si nici macar asta n-a reusit. Ca o echipa care-si doreste sa se faca de ras, sa ia 9 goluri, si nu e in stare sa ia decat 8…

Salutari CINEFILE tuturor si tineti minte: Hit and Run – Loveste si Fugi este un film de care trebuie sa fugi !

Comments

comments

3 thoughts on “Hit and Run – Loveste si fugi

  1. Depinde. Pe mine un amic m-a convins intr-un mod „Special” sa vad „Burning palms”. A spus: uite-te si tu la filmul asta si zi-mi daca intelegi ceva. O fi un alt mod de a spune PIERDE SI TU 2 ORE, CUM AM PIERDUT EU !

  2. Mulțumesc de avertizare 🙂 Uite sigur un film pe care o să-l ratez voit. Un articol bun, amuzant de altfel 🙂 Felicitări și mă bucur că ai găsit măcar ceva amuzant în film ca să nu fie totul pierdut. Un câștig tot este, pentru noi cei care vom evita filmul datorită ție.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !