Herman

Herman

 

Ati auzit despre proiectul Herman? Pana acum nici eu nu auzisem. Este proiectul unei amice, Victoria. Va fi PRIMUL ei lungmetraj. Mai multe aflati direct de la sursa:

 

Echipa tanara, pasionata de cinematografie si productie de film, te invitam sa ne incurajezi initiativa  cu o donatie  pentru realizarea proiectului nostru de suflet!

Context:

Inspirandu-se din viata unui celebru tortionar comunist, Herman spune povestea Experimentului Pitesti, una din cele mai negre file din istoria Romaniei. Este povestea unui tanar student legionar, frumos și stralucitor, pe care reeducarea comunista il transforma radical, in cativa ani.

Manipulat de Securitate, Herman imprima teroare pura in inimile si mintile prizonierilor politici din inchisorile comuniste, care il evocă si astazi ca pe un arhanghel al mortii.

Insa Calaul din Pitești era deopotriva si o victima a manipularilor Securitatii, a carei specialitate consta in anularea identitatii individuale, spre o totala imbratisare a doctrinei Partidului.

Filmul propune o abordare originala si sincera a celei mai controversate personalitati din perioada tulbure a inceputurilor regimului, cand linia dintre prieteni si dusmani era imposibil de trasat cu precizie.

Echipa filmului Herman:

Alexandra Axinte – scenarista; absolventa UNATC, sectia film, scenaografie. Alexandra lucreaza ca freelancer in present.  A colaborat si scris scenarii  pentru companii ca HBO international, Kat Music, ProTv.

Cosmin Dumitrache – operator imagine; Cosmin a absolvit Jurnalismul la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Bucuresti (FJSC).  S-a specializat pe filmare/ editare si fotografie iar acum lucreaza ca dop-director of photography in  propria afacere : http://visualbliss.ro/.

Stefan Sandulescu – editor  sunet si muzica; Stefan a absolvit Conservatorul si este pasionat de compozitie. In prezent face muzica originala peste tot in lume,  pentru filme si jocuri video. Este unul dintre cei trei compozitori ai Note in a Botle.

Victoria Baltag –  producator si regizor; Victoria a absolvit un master in Film la universitatea din Birmingham, UK. In 2013 a luat premiul de popularitate oferit de LSE Research Festival, London, cu documentarul ‘Credinta si Foc’.

Ea este Victoria, aici alaturi de regizorul Bertrand Tavernier
Ea este Victoria, aici alaturi de regizorul Bertrand Tavernier

Daca vrei sa te alaturi echipei scrie-ne pe adresa victoria _ baltag arond yahoo punct com.

Bugetul estimat de noi este de 33 000 de euro, dupa cum vedeti in linkul urmator.


Daca vreti sa aflati mai multe despre producatorul si regizorul Victoria Baltag puteti citi interviul luat de mine acum ceva timp. Puteti ajuta proiectul Herman contactand direct echipa, donand bani ori prin popularizarea acestui articol. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

 

Comments

comments

4 thoughts on “Herman

  1. Pingback: Mobila si durere |
  2. Pingback: 29 noiembrie |

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !