Hategan si Romania – Euro 2016

Hategan si Romania

 

Articolul este scris in pauza meciului Polonia – Irlanda de Nord. Nu despre meci, in sine, va voi vorbi, ci despre arbitrul Hategan. Nu, nu este el protagonistul principal (adica SPER sa nu fie), insa romanii (cel putin ziaristii) sunt cu ochii pe el.

Polonia Irlanda de Nord Euro 2016

Comentatorii Dolce tot comenteaza fiecare maruntis, fiecare decizie minora, GSP face live-text special pentru el. Curiozitatea mea este DE CE?

Adica, reformuland: cati romani decid sa se uite la Polonia – Irlanda de Nord doar pentru ca e o brigada romaneasca (apropo, TOATA brigada e romaneasca, nu doar centralul)? Cati romani se vor mandri cu o prestatie impecabila a lui Hategan ori, dimpotriva, cator romani le va fi rusine daca Hategan va strica meciul (pe acesta ori eventual pe urmatorul)? Cati romani se simt mandri ca la Euro 2016 exista O BRIGADA ROMANEASCA?

Personal, ca doar in numele meu pot vorbi, sunt total indiferent de nationalitatea arbitrului. Daca echipa mea favorita (acum Romania, dar poate fi alta) e furata de un arbitru, nu voi incepe sa injur tara respectiva. Urs Meier ne-a furat ca-n codru, dar asta nu inseamna ca vreodata pe acest pamant vreo prietenie romano – elvetiana ar trebui stricata din acest motiv.

Invers, daca as avea prieteni polonezi ori nord-irlandezi si Hategan ar dezavantaja clar pe una dintre echipe, nu as avea nicio problema. Nu mi-ar fi rusine, nu i-as lua apararea.

Acum, chiar nu stiu cati romani sunt interesati de Hategan sau pur si simplu ziaristii romani de la Dolce si GSP pur si simplu nu au alte subiecte. Iar cand zic romani, ma refer la oamenii de rand, la suporteri. In cazul oficialilor, lucrurile stau un pic altfel, pentru ei e o performanta cu care se lauda. Nu neg, asa o fi, dar tare mi-as dori sa imi spuna mie un oficial care e beneficiul NOSTRU, ca suporteri, ca iubitori ai fotbalului.

Altfel, fara sa am ceva cu OMUL Hategan, ii urez mult succes, insa, sincer, ma va lasa rece un eventual succes al sau. Romania e reprezentata de echipa nationala la Euro 2016. In rest, e treaba UEFA cine arbitreaza si cine se ocupa de organizare. Sunt curios cati dintre voi gandesc la fel ca mine. Salutari EUROPENE tuturor!

 

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !