Handicapul tarii gazda

Handicapul tarii gazda

 

Blog de fotbal nu am (inca), asa ca despre Euro 2016 voi scrie cateva articole aici. Voi incepe cu articolul legat de Franta. Nimic despre Romania momentan, dar multe despre meciul de aseara.

Asadar, ma uitam aseara la Franta si vedeam o echipa HAOTICA. Asta este cuvantul: haotica. Are un super-lot, are jucatori de executie (a se vedea golul 2 al Frantei), dar tactic stau foarte prost. 

Franta Romania Euro 2016

De ce stau atat de prost? Specialistii dau vina fie pe antrenor, fie pe jucatorii cu personalitati mult prea diferite. Fara sa fie, in sine, lucruri neadevarate, principalul factor este altul: Franta n-a mai jucat un meci oficial de acum 2 ani, de la Mondiale. Doi ani de amicale, doi ani de pregatiri, doi ani de lipsa de stres. Jucatorii altor tari veneau la meciurile nationalei sa dea totul, erau stresati de rezultat, de clasament (Olanda, de exemplu, nu a prins europeanul, iar Suedia a trebuit sa joace baraj), in timp ce francezii se duceau sa se odihneasca.

Oricat de bine pregatit ar fi un meci amical, el ramane un amical. Testezi jucatori, testezi tactici, dar tot amical este. Concentrarea jucatorilor ramane setata la nivel de amical.

Franta aseara a aratat ca o echipa venita din vacanta. Ca o echipa de club in prima etapa din nou sezon. Arata promitator, dar mai sunt ceva lucruri de pus la punct.

Cumva, sistemul competitional avantajeaza Franta: are 3 meciuri relativ facile in grupe, meciuri OFICIALE in care pregateste turneul adevarat, care incepe in optimi.

Iar daca aveti impresia ca am descoperit apa calda, va spun ca UEFA gandeste ca mine: anul acesta castigatoarea A JUCAT preliminarii. Spania a jucat preliminarii ca orice alta echipa si exista posibilitatea ca ea sa NU se califice. Daca acum asistam la o mare surpriza, tip Grecia 2004, exista posibilitatea sa asistam, ulterior, la alta surpriza: o editie de campionat european FARA campioana in exercitiu.

Altfel, Franta are jucatori buni, sa vedem in ce masura va fi si o ECHIPA. Pana una-alta, avantajul terenului propriu este cumva anulat de dezavantajul lipsei de jocuri oficiale.

Handicapul echipei gazda este un lucru de care putini vorbesc. La nivel inalt se stie, insa la nivelul discutiilor publice nu se vorbeste de asa ceva. Din pacate. Cu urmatoarea ocazie voi vorbi despre echipa Romaniei. Salutari EUROpene tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !