Halt auf freier Strecke – Oprit din drum

Alte dati datoriile in materie de articole cinefile erau mai multe. Acum sunt doar 2, insa trebuie sa le respect.

Incep cu un film care m-a impresionat si anume Halt auf freier Strecke – Oprit din drum.

Filmul ne prezinta povestea unui barbat diagnosticat un o tumoare pe creier, care nu mai are nimic altceva de facut decat sa astepte sfarsitul. In toata aceasta perioada familia acestuia, cei 2 copii si mai ales sotia, ii sunt neconditionat alaturi. Filmul este greu de povestit si foarte greu de vizionat. Te impresioneaza, te emotioneaza insa te deprima.

Iar povestea din spatele filmului este foarte tare. Trei chestii ies in evidenta:

1. A avut loc o documentare serioasa cu privire la aceasta boala si la efectele ei. Intr-adevar este o boala destul de rar intalnita in filme.

2. Au fost pusi sa joace atat actori profesionisti, cat si actori amatori.

3. Printre ei au fost doctorii. La un moment dat, intr-o scena, suna telefonul doctorului, acesta vorbeste, isi cere scuze si spune mai departe cumplitul diagnostic. Cica telefonul a fost pe bune, scena nefiind trasa in zeci de duble pentru a iesi „perfecta”.

Rezultatul este unul uimitor, daca n-am sti povestea nu ne-am da seama de improvizatie ori un eventual neprofesionalism din partea actorilor.

Halt auf freier Strecke – Oprit din drum va fi in cinematografe incepand cu data de 10 mai si este distribuit de Asociatia Culturala Macondo.

ps: La vizionare a participat si Monica Tatoiu. Dupa cum stiti ea a fost diagnosticata mai demult cu cancer (nu mai stiu exact unde fusese localizat) si se pare ca a scapat de el (cu tratamente neconventionale din cate stiu). Din pacate aceasta n-a mai fost prezenta si la discutia de dupa, chiar mi s-ar fi parut interesanta o discutie cu ea pe aceasta tema. Asta desi altfel nu prea ma uit la ea cand apare la tv, asta pentru ca e invitata sa-si spuna cu parerea despre tot si despre toate. In acest caz insa chiar ar fi fost „omul potrivit la locul potrivit”. La dezbatere incepuse si o mica discutie legata de eutanasie. Argumentele sunt multe, opiniile sunt impartite, cert este ca un astfel de film te duce cu gandul la asta.

Comments

comments

4 thoughts on “Halt auf freier Strecke – Oprit din drum

  1. Pingback: [Asociaţia Culturală Macondo] “Oprit din drum” | Radu presents: The Movie-Photo Blog
  2. Pingback: [Asociaţia Culturală Macondo] “Oprit din drum” | Radu Ștefan prezintă: Blogu' de filme

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !