Haine feminine. Craciunite.

Articol despre haine feminine pe un blog al unui baiat? Ai innebunit de tot? Pai … se pare ca da. Nu despre haine feminine in general doresc sa vorbesc astazi. Ci despre o categorie distincta, si anume costumele de craciunite. Exista asa ceva, se vand in magazine. Si mai nou au aparut si in oferta magazinelor online.

Daca nu stiti cum arata, va dau o „mostra”:

Aceasta poza este luata de pe site-ul Sybelle , unul din magazinele care are in oferta asa ceva. De ce am pomenit astazi de craciunite? Pentru aceste costume sunt controversate. Sa vedem, pe scurt, de ce este asa:

1. Mos Craciun este un barbat. E un om batran, care face cadouri celor mici. Doar celor cuminti cica. Fanii craciunitelor (si mai ales cei nitel antireligiosi) invoca misoginismul evident al bisericii. Si faptul ca aceasta nu ar fi conectata realitatilor. Si nu e vorba doar de biserica ortodoxa, ci si de cea catolica.

2. Costumele de craciunite, spre desoebire de cele de mos craciun, ne ofera o viziune prea larga, eufemistic vorbind. Pe romaneste: de ce fusta scurta si nu pantaloni? Si de ce ceva decoltat, in loc sa mergi cu ceva pana-n gat? In fond, daca aceste craciunite ar trebui sa joace rolul lui Mos Craciun, ar trebui sa mearga iarna, prin zapada, imbracate asa. Intr-adevar, cam greu de imaginat asta. Adica saracele fete n-au facut nimic rau sa merite asa ceva.

3. Un ultim argument este fix impotriva magazinelor care comercializeaza asa ceva. Craciunul este o sarbatoare comerciala, marile firme au bagatelizat aceasta frumoasa (si sfanta) sarbatoare.

Nu sunt de nicio parte a baricadei. Eu admir craciunitele, recunosc, prefer o craciunita in dauna unui mos (Fie el si plin de cadouri), dar nu neg in totalitate argumentele religiosilor. Si totusi, 3 observatii am de facut:

1. Nu stiu de ce doar Craciunite sunt? De ce n-a fost inlocuit, de exemplu, si Mos Nicolaie? Avem nevoie si de Nicolete imbracate sumar…

2. Costumele de Craciunite se vand foarte bine. In fond, sunt imbracate o data pe an. Si totusi au vanzare.

3. Asa cum noi, cei necredinciosi, trebuie sa respectam credinta celorlalti, si ei trebuie sa ne respecte … necredinta noastra. Daca unii aleg sa sarbatoreasca asa Craciunul, este alegerea lor. Si numai a lor.

Cam atat.

Salutari SARBATORESTI tuturor si … LASATI TOATE CRACIUNITELE sa vina la mine!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !