Hai sa facem curat!

Hai sa facem curat!

Am cumparat o casa noua, au plecat fostii proprietari. Am schimbat tot: mobila, aranjamentul… Am si zugravit, bineinteles. Hai sa facem curat!

Am inchiriat un spatiu nou pentru birouri. Am mutat tot ce era de mutat. Am zugravit. Ce urmeaza? Pai … HAI SA FACEM CURAT!

Ti-ai construit un sediu nou. Constructorul a plecat, trebuie sa faci curatenie dupa constructor. Tu sau altcineva. Hai sa facem curat, deci!

Nu exclud curateniile constante, de zi cu zi. Unii fac curat zilnic in propria camera. Fie sunt obsedati de curatenie, fie in casa lor chiar se face praf instant. Cei care stau la casa cu curte se plang, partial, de asta. Fie ambele. In oricare situatie indemnul este acelasi: hai sa facem curat!

Au venit oaspeti in casa. Nu inseamna ca au lasat mizerie, unii oaspeti dimpotriva, fiind la altul acasa, se straduiesc sa lase cat mai putine urme. Insa la plecare tot trebuie ceva curatenie. Mai ales ca, de multe ori, eviti sa faci curat in casa cand e un oaspete. Sa nu-l deranjezi. Sau sa-l umpli de praf. Deci, hai sa facem curat!

Curatenia poate fi, insa, si virtuala. Ai hardul plin, habar n-ai de ce. Ai prea multe filme, oricum n-ai cand sa le vezi pe toate. Ai jocuri pe care nu le-ai mai jucat de ani de zile. Ai muzica pe care oricum n-o asculti d-acolo. Spatiul ramas e infim, asa ca … hai sa facem curat!

Curatenia este si figurata. Vine un antrenor nou la o echipa. E clar ca trebuie reconstructie. Se duce la presedinte, ia 2-3 apropiati si le zice: Hai sa facem curat!

La fel in cazul unei firme. Este la pamant financiar, insa candva a fost sus. Este capusata, este plina de contracte dubioase. Vine un director nou, ia 2-3 oameni de incredere si le zice: Hai sa facem curat.

Pe blogul meu vechi am facut fix la fel. E adevarat, eram eu cu mine. EU am centrat, eu am dat cu capul. Dar indemnul catre mine (de la mine catre mine pentru mine) a fost acelasi: Hai sa facem curat!

Multi stiu ca sunt terorizati de aceasta replica. Unii au fost terorizati de parinti cu replica asta. Altii o considera o corvoada. E greu si deh, unii-s intelectuali. Is cu mapa, nu cu sapa #cumarveni Insa curatenia este necesara. Ce ne-am face fara o curatenie periodica? Indemnul ramane: Hai sa facem curat!

Apropo, va indemn si pe voi la asa ceva. Hai sa facem curat! Si real, si virtual! Saluari CURATE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Hai sa facem curat!

  1. Asta-i o mare problema, deoarece majoritate constructorilor lasa in urma lor munti de mizerie..

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !