Hai in vacanta !

Este luna noiembrie, asa ca noi romanii ne gandim la … vacanta. In aprilie ne gandim la vacanta de 1 mai, in iunie la vacanta din iulie – august , in noiembrie la cea din decembrie. Asa suntem noi romanii.

Iar aceiasi romani au cateva destinatii preferate. Care sunt acelea? Pai primele 3 destinatii sunt balcanice: Turcia, Grecia, Bulgaria. Plus tari din fosta Yugoslavie, unde Croatia este in top. Multa lume se intreaba de ce e asa. De ce romanii prefera balcanii. Putini insa incearca sa gaseasca o explicatie culturala in asta. Sau refuza sa accepte acest lucru. Da, suntem o tara balcanica. Si, fara sa ne dam seama, ne ducem in locurile unde ne simtim bine. Si unde am auzit ca altii s-au simtit bine. Si acum ajungem inapoi la intrebarea: de ce ne simtim mai bine in acele tari? Si ne invartim in cerc.

Pe langa cele 3 tari, mai sunt cateva tari „preferate”: Egipt (acolo e vreme buna de revelion, o solutie buna), Cehia (Praga – oras superb), Franta (Paris), Elvetia, Austria (pentru Ski). Fiecare are caracteristicile sale, dar nicaieri nu e ca-n balcani. Bine, pe langa statutul de tara balcanica, mai suntem si tara latina. Asa ca traiasca latinii.

Daca vreti sa mergeti in oricare din aceste tari, puteti apela la agentia de turism Cosmo Travel .Nu au o oferta foarte diversificata, ci, dimpotriva, axata pe ceea ce se cere. Uneori insa acest lucru ajuta. Auzisem mai demult un manager de agentie. Cica el oferea aproape orice destinatie din snobism, desi stia ca unele nu se vand. Pur si simplu sa stie oamenii ca de la el pot sa faca rost de orice pachet turistic. Si pentru ca unele nu se vand, nu e clar ca cele care se vand trebuiau sa acopere si gaurile celorlalti? Asa ca preturile erau nitel umflate.

Mult mai bine e cand agentia are fix destinatiile preferate ale romanilor. Pentru ca le are la preturi mai bune.

Nu zic ca agentia este singura, dar este una care mi-a atras atentia. Ii puteti lua in considerare atunci cand va planificati vacanta. Oricum, prietenul vostru internetul o sa va ajute sa luati cea mai buna decizie.

Salutari DE VACANTA tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !