Guma de mestecat

Guma de mestecat

 

Guma de mestecat a fost, pentru mine, un mod de a observa trecerea prin etapele scolare (si, intr-un fel, de a vedea maturizarea). In generala era interzisa complet in timpul orelor, riscai sa fii dat afara de la ore. In liceu era tolerata, desi riscai sa fii facut nesimtit. In facultate nu deranja pe nimeni, insa cumva mi-era rusine s-o folosesc.

Guma de mestecat 2

Trecusem pe tic-tac, care, insa, facea un zgomot groaznic in buzunar.

Iar acel tic-tac, dragii mei, era pentru momentele in care trebuia sa mascheze ceva. Uneori trebuia sa mascheze o shaorma (pentru mine shaorma fara ceapa si ustoroi este precum berea fara alcool, adica mai bine nu) ori poate o bere. De fumat n-am fumat niciodata, deci nu mascam niciodata asta, insa colegii fumatori, mai ales prin liceu, foloseau deseori metoda asta.

Tic-Tac

Legat de tic-tac, am fost intrebat deseori de ce il prefer in dauna clasice gume (ma rog, mie-mi place denumirea de cartier, CIUNGA, pe care mi-a tot repetat-o directoarea din generala incat mi-a ramas intiparita in minte). Pronosticurile erau diverse: fie is ecologist, nu-mi place sa lipesc ciunga cine stie pe unde; fie ca-s (prea) simtit, ca nu-mi place sa fiu vazut mestecand. Eu aveam, insa, alte 2 motive: tic-tac-ul era mai ieftin (aveam o tona de pastile, iar pretul era 2-3 lei), iar gustul era mult mai intens (intensitatea fiind constanta).

Legat de guma, nu m-a pasionat niciodata mestecatul ei incontinuu. Cunosc persoane care nu se pot desparti de guma. Mesteca inainte de masa, mesteca dupa masa. Mesteca guma dulce, guma mentolata, guma de orice fel. Nu gustul este cel care conteaza, ci actiunea de a mesteca.

Guma de mestecat

Cand am vazut Guma de Mestecat ca titlu de spectacol de teatru ceva dadea eroare la mine. „Ce se va intampla, vere, in spectacol? Vom vedea actorii mestecand guma non-stop?”. Nu s-a intamplat chestia asta, insa am vazut cum o banala guma de mestecat poate decide destinul unui om. O banala guma de mestecat.

Cand am vazut faza cu guma de mestecat, mi-am amintit de 2 chestii interesante: atentie ce cadouri faci si atentie cu politetea. De multe ori politetea este interpretata ca o jignire. In fond, de ce ai fi politicos cu concurentul tau direct pentru post? Sigur ai tu un interes ascuns. Ori, poate, vrei sa insinuezi ceva …

Aniversare Teen Media

Spectacolul Guma de Mestecat a fost jucat de absolventii TeenMedia Academy. Am fost la aniversarea lor, 6 ani de la infiintare, spectacolul avand loc la Teatrul National. Pentru ei a fost, probabil,  o onoare sa joace intr-un astfel de loc, nefiind insa prima oara cand joaca acolo. Despre Guma de mestecat a mai scris Andreea Mihai. Se va juca si in stagiunea normala a Teatrului In Culise, in La Scena (Calarasi 55). Mergeti sa-l vedeti, pentru ca merita. Iar daca va tenteaza niste cursuri de actorie, alegeti cu incredere pe cele de la Teen Media. Am vazut mai multe spectacole de-ale lor, toate mi-au placut 🙂 Salutari TEATRALE tuturor!

Teen Media

Comments

comments

2 thoughts on “Guma de mestecat

  1. Pingback: Aniversare TeenMedia Academy

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !