Guestpost: Turbo 2013

Turbo este, cu siguranță, una dintre cele mai așteptate animații ale acestui an. Știu, poate sună a clișeu, însă afirmația este făcută pe bună dreptate, căci nu puțini sunt cei care așteptau aventura 3D a lui Turbo, melcul care dorea să devină campion de curse.

TurboCa orice visător, Theo exersa în permanență trasee cu ținte mărețe, dar pe care, de cele mai multe ori, le rata, fie din naivitate, fie din cauza intervențiilor prietenilor săi care nu îi acordau susținere, ci, dimpotrivă, îl subestimau. Trăind într-o grădină unde pericolele pășteau la tot pasul familia de melci, majoritatea se mulțumea cu o viață cotidiană banală, în timp ce Theo visa cu ochii deschiși la clipa în care va cuceri un trofeu. În timp ce prietenii lui își petreceau ziua rostogolindu-se retrași în cochilie, Theo urmărea toate emisiunile în care apărea Guy Gagné (idolul său, pilot de curse) și punea în aplicare toate sfaturile pe care le auzea de la acesta. Într-un moment în care neatenția i-a lipsit, ajunge din greșeală pe o pistă unde avea loc o întrecere de mașini și se trezește în interiorul unei mașini, unde e inundat de protoxid de azot, moment în care Theo devine Turbo. După o serie de glume copioase pe seama transformărilor pe care le suferă, Turbo ajunge să-și impresioneze familia și prietenii cu viteza pe care o atingea, de peste 300 de km/h.

Aventura cea mare începe când Tito, un tânăr ce vindea tacos, îl găsește pe Turbo împreună cu fratele său, Chet, și îi ia pentru a face întreceri între melci. Odată ajunși la aceast moment, o prezență excentrică își face apariția prin vocea melcului Smoove Move și anume Snoop Dogg. Când Turbo năvălește asupra piste amenajate pentru cursele de melci, toți rămân mască, iar Tito îi oferă încrederea și suportul pe care Turbo nu l-a avut niciodată cât a stat în grădină. Făcând echipă cu noii melci și prietenii lui Tito, Turbo ajunge să fie înscris la cursele de mașini la care a visat toată viața, ajungând față în față cu idolul său, Guy Gagné, care îl dezamăgește, dar, în același timp, îl motivează să-și atingă scopul pentru care se afla la Indy 500 și anume să câștige cursa.

Efectele 3D perfecte, coloana sonoră foarte haioasă și diversitatea personajelor vă vor deconecta de la rutina zilelor obișnuite și vă vor purta într-o lume în care visele se împlinesc indiferent dacă ești mic sau mare, ceea ce contează fiind determinarea și intensitatea dorinței.

Dacă vreți să vedeți cum imposibilul devine posibil, mergeți să-l vedeți pe Turbo cum aleargă cu 360 de km/h printre 30 de mașini de curse. Filmul a intrat de astăzi în cinematografe și este distribuit de Odeon Cineplex.

Articol scris de Irina Bărăgoi

3 thoughts on “Guestpost: Turbo 2013

  1. Cred totusi ca e cam mult spus: alearga cu 360km/h . Nu stiu cum e la hamsteri, dar melcii nu alearga.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !