Guest-post – Zambezia – o animatie draguta

Incep direct si sunt scurt: iarasi n-am putut merge la o vizionare si iarasi am trimis pe altcineva in locul meu. De data asta l-am trimis pe Spanacul – Zwargolak , care mi-a lasat urmatoarele insemnari despre Zambezia:

Am fost la Zambezia în weekend. De 1 iunie, ziua copilului, nebunie acolo. Mii de copii, de părinți, bunici, baloane, artificii, râsete, pictaj pe fețe etc. Eveniment la Băneasa Mall Shopping city sau cum îi mai zice.

Biletele le-am luat repede, (mulțumim RoImage!) și ne-am dus în sală. Filmul fiind 3D (eu rar gust filmele 3D, mai ales animațiile – nu înțeleg rostul unei animații 3D) ne-au dat ochelari meseriași la intrare.

Filmul trebuia să înceapă la ora 18:30.

Aveam locuri în spate, însă erau la margine. Așa că ne-am dus 2 rânduri mai sus și pe mijloc. Loc era berechet. Și se face ora 18:45… Sala deja începea să se umple. Se face 18:55. Sala era aproape plină, doar rândul nostru și rândul din față erau jumătate neocupate. Și vine mă nene un cuplu că ăla e locul lor… așa că ne-am dus mai jos. Și ne-am așezat la fix în două locuri libere într-un rând de oameni. Abia ne așezăm și ponește filmul. Și ăia mai continuau să vină. Era deja ora 19. Așa că cei întârziați au stat pe unde au apucat.

Filmul a fost drăguțel. Nu extraordinar, poate și din cauză că era dublat în română.

Adică fiind ziua copilului, s-a vorbit peste actori. Și aveau mă nene niște replici în ei ăștia…
– Vino înapoi, pungașlule!
– Adu puișorii îndărăt, tâlharule
– Să-mi trag una, prietenaș!

Am râs cu lacrimi tot filmul. Nu pentru film în sine, ci pentru dublări. Zambezia prezintă viața unui pui de uliu rămas singur cu tatăl său, fără prieteni, fără rude, la dracu-n praznic, într-un pisc.

Dar el era tânăr și neliniștit, dorea aventură, afirmare și cunoaștere.

În film apar niște păsări rele și hrăpărețe. Faza mai nasoală era că tâlharii și pungașii erau mână-n aripă cu o șopârlă uriașă și afurisită. Care evident voia să halească orice pasăre prindea.

Și de când peste tânărul uliu dă o barză care ducea o familie de puișori în Zambezia, țara fericirii, fugărită de șopârlă și păsările rele, parcă marabou le zicea, toată viața lui ia o turnură neașteptată.

Cam atat a avut de zis ambasadorul meu. O ultima mentiune: Zambezia este deja in cinematografe.

Salutari CINEFILE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !