Guest-post – Unde au dispărut Moşii?

Ce ţi-e şi cu vremurile astea?! De când cu 50 Shades of Grey, până şi Moş Crăciun a început să-şi lege Crăciuniţe la sanie, în loc de reni. Rudolph a rămas fără serviciu şi s-a apucat de tras la căruţă într-un sat uitat de lume, iar ceilalţi reni s-au rătăcit prin baruri şi-şi aşteaptă sfârşitul.

Acum lăsând gluma la o parte, am observat că Moş Crăciun, cel clasic, şi-a cam pierdut din farmec. Dacă nu e musculos şi fără bluză, domnişoarele nu au nici cel mai mic interes să stea în poala lui şi să-şi prezinte dorinţele. De asemenea, sexul masculin nu mai dă nici doi bani pe bărbosul care, în copilărie, aducea daruri în sacul lui imens şi roşu; acum cavalerii se uită sub fusta Crăciuniţelor şi le este suficient, mai ales dacă posesoarea de fes cu moţ alb a omis să-şi pună lenjerie intimă.

Magazinele nu prea mai au un loc special amenajat, unde să stea Moş Crăciun în aşteptarea copiilor. Acum avem Crăciuniţe să ne punem şi-n cap. Oriunde întorci privirea în vreun Mall, observi minim o domniţă săracă-n haine şi bogată-n decolteu, cu un fes roşu pe cap, împărţind zâmbete şi pliante cu oferte la creme, telefoane sau parfumuri. Nimic de obiectat, ce-i frumos şi lui Dumnezeu îi place! Dar Moşii pe unde i-aţi rătăcit, să ne clătim şi noi, domnişoarele, privirile?

Nu prea mă uit la televizor, dar din câte am auzit (păsărelele încă-mi mai şoptesc, chiar dacă s-a inventat Facebook-ul) şi acolo e invazie de Crăciuniţe şi sărăcie la capitolul Moşi. Mai apare pe la Happy Hour câte un Moş Rock, Moş Manelist, Moş Hip-Hop, dar niciunul nu prezintă aşa mare interes precum Crăciuniţele din restul emisiunilor.

Aşa că întrebarea mea e: de ce s-au împuţinat Moşii (fie ei sexy sau clasici)?  Puteţi să-mi răspundeţi aici, pe blogul minunat al lui Emil, sau puteţi să mă contactaţi pe blogul meu: În grădina mea. Eu sunt Alexandra şi vă urez sărbători cu zâmbete şi voie bună!

One thought on “Guest-post – Unde au dispărut Moşii?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !