Guest-post – The Grandmaster – Marele maestru

La filmul The Grandmaster – Marele maestru am fost alaturi de fostul meu coleg de facultate Trif. El nu este prima oara cu un guest-post la mine, aici gasiti primul sau articol. Sa-i dam deci cuvantul:

 

In regia aclamatului Wong Kar Wai, The Grandmaster – Marele Maestru  are o actiune epica inspirata din viata marelui “kung fu-man” Ip-Man, intr-o epoca tumultoasa precedata de caderea ultimei mari dinastii a Chinei. Ne izbim de timpuri macinate de haos, divizare sociala si razboi.

The Grandmaster – Marele Maestru prezinta povestea maestrului, antrenor al celebrului Bruce Lee… cu aceasta eticheta este prezentat filmul ce va aparea pe marile ecrane.  Totusi, de-a lungul actiunii celebrul erou este foarte putin aratat, fapt care ar face amatorii de popcorn sa se ridice din sala la jumatatea filmului. Ne sunt aratate in schimb detalii din societatea conservatoare chinezeasca. Sunt prezentate familiile si clanurile care practicau artele martiale de secole. Acestea imbinau cu greu traditionalul si modernul. Oamenii acestia se poticneau tot mai mult in gasirea unui loc in noua lume care era pusa in fata unui nou razboi. Marile dinastii care au stralucit de secole apuneau in fata noilor tendinte. Razboiul a demontat si mai mult tot ceea ce era sacru iar noua ordine impunea ceva fortat. Cum era citat in film: “viata unui om are patru anotimpuri”, pentru ei acum sigur ar fi fost iarna.

The Grandmaster – Marele Maestru este turnat in locatii ce includ peisajele de iarna pe campurile din nord-estul Chinei si cele subtropicale din Sud. Apar scene violente fara aroganta sangelui. Partile principale ale filmului sunt incheiate cu o poza de grup surprinsa in lumina situatiilor. Marele Maestru prezinta spectacole de virtuozitate cu cele mai mari stele ale cinematografiei asiatice contemporane, inclusiv Tony Leung si Ziyi Zhang.

Rottentomatoes.com ofera o audienta de 64% cu un tomatometer 75% certified fresh iar imdb un rating de 6.6, acest indicator nu il caracterizeaza deoarece sunt multe situatii interesante de analizat. Situatii, cadre, imagini… care nu se potrivesc in tiparele tuturor cinefililor de consum. The Grandmaster – Marele maestru incepe sa ruleze in Romania asa ca puteti viziona cu incredere.

Intervin si eu pe final: The Grandmaster – Marele maestru este de astazi in cinematografe si este distribuit de Independenta Film. Salutari ARTISTICE tuturor!

Comments

comments

4 thoughts on “Guest-post – The Grandmaster – Marele maestru

  1. Pingback: Cinefil - Black coal, thin ice - TIFF | Andrei CiobanuAndrei Ciobanu

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !