Guest-post – The escape plan

Pe scurt de tot: despre The Escape plan am lasat pe Superbloggerita Petruta Cretu sa scrie un guest-post. Enjoy:

Pro TV-ul a aparut la varsta de 13 anisori, ai mei anisorii sa fie. Sa fie cu noroc? Poate ca da. Primul film vazut a fost Alien, urmat de Arma mortala. Am stat cu sufletul la gura si asa m-a prins microbul. Tot stresul liceului se elibera in seara de filme: nu chestii siropoase ci “filmele cu batai”, cum le numim noi cu drag in familie. “Asta e filmul cu Stallone, nu?” sau “Lasa pe asta ca e cu Schwarzenegger” – replici mai mult decat cunoscute care s-au inradacinat in traditia noastra. Timpul a trecut iar eu nu ma mai uit la televizor. Mai rar – o data pe luna, ma mai prinde o seara libera si lehamite de online si seriale si ma uit la TV. Iar daca e un film cu batai, e si mai bine.

Acum ca am lamurit contextul, am avut onoarea de a vedea ieri, exact! ati ghicit, un film cu batai, impuscaturi, eroi care inving personajele negative. Scenariul nu a fost rau deloc, ba chiar te provoca sa gandesti putin. Stallone nu mai e un mic Rambo gata sa puna capcane inamicilor, aici el planuieste evadari care mai de care mai misterioase din inchisori de maxima securitate. El pare a fi un Houdini si tu vrei sa ii fii asistent – nu ai cum sa nu intri in pielea lui si sa incerci odata cu el sa gasesti o cale de scapare atunci cand este incarcerat in cea mai a naibii inchisoare la nivel mondial. Pentru ca aici ajunge Stallone – in locul dedicat celor mai rai criminali si, evident ca nu putea lipsi un director pe masura. Nu stiu de ce regizorii prefera acum sa ii puna pe mai marii filmelor de actiune impreuna dar trebuie sa recunosc ca rezultatul este mai mult decat amuzant. Stallone si Schwarzenegger devin prieteni in inchisoare iar eu nu am putut scapa de imaginea unui Rambo si a unui Terminator care se tin de mana.

Asadar, il avem pe Stallone prins in capcana, idei ingenioase de evadare, o inchisoare imposibila. Continuam cu doi super eroi cu replici de milioane, batai si impuscaturi fara noima dar cui ii pasa? Cu totii vrem sa moara the bad guys. Si sa nu uit: imaginea care imi va ramane mereu in minte. Schwarzenegger in slow motion, prim plan, fata lui concentrata, privirea de Terminator, toate urmate de multe impuscaturi in urma carora tipii rai cad ca popicele.

Am vrut sa il pocnesc in fata pe directorul inchisorii, mai aveam putin si ii faceam galerie lui Stallone cand impartea pumni, am stat cu sufletul la gura cand nu ii ieseau planurile. Film cu bataie? Da. Amuzant? Da. Istet facut? Da. Pe toate le gasiti in The escape plan. Stallone si Schwarzenegger inca mai pot sa ii cotonogeasca pe tipii rai si o fac cu stil.

The Escape Plan va fi incepand de maine in cinematografe, fiind distribuit de Hollywood Multiplex Operations. Multumesc Petrutei pentru guest-post. Salutari CINEFILE tuturor 🙂

Comments

comments

3 thoughts on “Guest-post – The escape plan

  1. Pingback: Interviu Petruta Cretu: "Daca pe Facebook nu scrie nimic, nu inseamna ca sunt singura. Nu inseamna nici ca nu sunt. " | blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE
  2. Pingback: Guest-post – Misogin, antifeminist. Glumet. | smileydreamerscorner.ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !