Guest-post – The Conjuring

Cu bunavointa lui Emil Calinescu am ajuns la The Conjuring, probabil cel mai asteptat horror al anului sau cel putin al anotimpului. Nu incepusem demult o dimineata cu un horror decent, asa ca de ce nu, daca tot se ivise ocazia, sa profit de ea. The Conjuring e decent, nu rupe gura targului, dar nici nu te face sa regreti cele 90 de minute petrecute la cinema. Personal mi s-a parut ca aduce destul de mult cu episodul 11 al sezonului 4 din Supernatural. Aceeasi casa bantuita, aceleasi cadavre ascunse prin peretii ascunsi ai casei. Culmea, terminand Facultatea de Constructii Civile, in ambele cazuri mi s-a parut ciudat ca disparuse umplutura peretilor si casa inca statea in picioare, dar ma rog, nu contrazicem regizorul.
Actorii si-au intrat bine in rol atunci cand a fost nevoie, insa au fost si cateva detalii evidente care au cam stricat atmosfera: mai intai, secretomania uriasa in jurul viziunii pe care a avut-o Lorraine in timpul exorcismului precedent. Logic ar fi fost ca cineva sa moara ca urmare a razbunarii demonilor intr-un ritual viitor, dar Lorraine nici macar n-a vrut sa ne zica despre cine-i vorba. Probabil despre intreaga lor familie, din moment ce erau implicati cu totii in toata afacerea cu demoni. Tot in categoria neclaritati intra si #momentulala in care fiica celor doi e pe cale sa fie omorata de o super-papusa ucigasa, un fel de Wonder Woman, care de altfel era bine mersi inchisa si securizata in subsolul casei lor. Si de altfe, atunci cand ai un subsol plin de chestii dracesti, chiar te astepti sa ai o viata linistita? N-as prea crede.

Eu unul vedeam altfel filmul, poate scapau miraculos toti demonii pe care cei doi ii prinsesera de-a lungul timpului, poate le posedau fetita si drama crestea considerabil, una peste alta, asa cum am zis la inceput, un film decent, cu o poveste care merita o investitie regizorala mai mare, insa e bine si-asa.

Alex Zaharia

ps: Adaugire: The Conjuring este de vineri in cinematografe si este distribuit de MediaPro Distribution.

3 thoughts on “Guest-post – The Conjuring

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !