Guest-post – Thanks for sharing – Tentatii (i)rezistibile

Pentru ca eu am fost la meci (nu ar trebui sa ma laud cu asta), am trimis ambasadori la cele 2 filme din aceasta seara. Despre Thanks for sharingTentatii (i)rezistibile a scris Sofia Frunza. Pentru a vedea cine este ambasadoarea mea va arat o poza cu mine si cu ea de la Webstock 2013:

Acum savurati frumosul guest-post al Sofiei despre Thanks for sharingTentatii (i)rezistibile:

„Un om normal
Se gandeste
La sex
De 15 ori pe zi
Un dependent
De sex
De 15 ori…pe ora
Tu de cate ori o faci?”

Daca mi-ar spune cineva ca sufera de o dependenta, primul lucru la care m-as gandi ar fi: alcoolul, drogurile, pariurile, serialele, Facebook-ul/internetul, smartphone-ul, mancarea etc.? M-aș gândi chiar și la dependența de a cheltui toți banii din portofel, că tot am ajuns odată la un workshop de managementul banilor, care a inceput in felul urmator: Salut. Eu sunt Maria si sunt dependenta de bani! Tot in aceeasi maniera a inceput si filmul Tentatii (i)rezistibile (Thanks for Sharing), la a carui lansare am ajuns datorita bunavointei lui Emil Calinescu 🙂 . Numai ca in acest film vorbim despre o alta dependenta, si anume dependenta de sex.

Thanks for sharingTentatii (i)rezistibile incepe cu melodie patrunzatoare, care din start iti induce o stare de bine, facandu-te in acelasi timp sa fii pregatit pentru ceva nedefinit, care urmeaza sa se intample.
Ruffalo, Robbins si Gad participa la un program care incearca sa-i ajute sa treaca peste o problema cu care se confrunta si anume dependenta de sex, respectiv alcool (Robbins). Fiecare trece prin diverse situatii: de la tentatia de a incalca regulile impuse in cadrul programului, de a renunta la acesta, pana la a minti privind numarul de zile de abstinenta.
Thanks for sharingTentatii (i)rezistibile surprinde multe aspecte din viata reala, prin care trece fiecare dintre noi. Vorbim despre:
– cum alegem sa ne rezolvam problemele: singuri sau apelam la ajutorul prietenilor
– sentimentele si problemele cu care ne confruntam zilnic
– deciziile pe care le luam
– momentele in care ne oprim si analizam ce se intampla in viata noastra, acceptand faptul ca avem o problema sau mintindu-ne ca nu
– adevar si sinceritate, care este ca o „rana deschisa”
– grijile zilnice, care sunt de cele mai multe ori niste „meditatii asupra prostiilor”
– batalia pe care o purtam legata de aspectul exterior versus frumusetea sufletului
– faptul ca ne complacem intr-o situatie care nu poate decat sa ne afecteze
– momentul in care alegem sa ne detasam si sa ne privin dintr-o parte, sa ne analizam
– vulnerabilitatile pe care le avem
– momentele de inganfare si mandrie
– situatiile limita, din care suntem salvati in ultima clipa
– „dependentele” din viata noastra.

Thanks for sharingTentatii (i)rezistibile m-a facut sa ma gadesc la faptul ca fiecare dintre noi are o dependenta, insa ceea ce difera este intensitatea ei, cat si efectele pe care le are asupra noastra. Fie ca vorbim de seriale, haine, bijuterii, masini de viteza sau alta dependenta, cel important lucru este sa o constientizam, sa ne acceptam asa cum suntem sau sa ne tratam si ideal ar fi ca ceilalti sa ne accepte asa cum suntem : )

Mai am de adaugat detaliile tehnice: Thanks for sharingTentatii (i)rezistibile este adus in Romania de RoImage 2000 si este incepand de vineri 4 octombrie in cinematografe. Iar despre domnisoara Sofia puteti afla mai multe de pe blogul ei http://sofiafrunza.wordpress.com/. Multumesc Sofia pentru guest-post. Salutari CINEFILE tuturor 🙂

Comments

comments

7 thoughts on “Guest-post – Thanks for sharing – Tentatii (i)rezistibile

  1. Pingback: Premierele săptămânii în România (4 – 10 octombrie 2013) « Cinefilul de Serviciu
  2. Pingback: Dependenta de blog
  3. Pingback: Sofia Frunza despre Dragostea e chimie nu magieBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  4. Pingback: Premierele săptămânii în România (4 – 10 octombrie 2013) | CINEFILUL DE SERVICIU

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !