Guest-post – Tasta lui Mos Craciun

In urmă cu doar câteva ierni, când întrebai prietenii unde își petrec Crăciunul spuneau: acasă cu familia, la bunici, la verișori, la frați, în stațiune. Din motive ușor de bănuit, pe această listă s-a strecurat o nouă opțiune: pe internet. Avem persoane care își petrec  Sfintele Sărbători de Iarnă singuri singurei în offline discutând cu amicii în online. Avem și persoane care ne însoțesc la petrecerile din offline, dar care răspund la zece comentarii pe rețelele de socializare între două întrebări din partea celor de lângă ei de pe canapea.

De dragul acestor persoane, eu l-am rugat în acest an pe Moșu’ să introducă Tasta lui Moș Crăciun – o tastă pe care ei să apese ori de câte ori au tendința de a se refugia în mediul online. Sincer, mi-aș dori ca în acestă perioadă traficul pe internet să atingă minimul anual. Nu este ceva rău. Dimpotrivă, ar fi o dovadă de maturitate. Ar fi o dovadă că am învățat să utilizăm corect tehnologia actuală. Fiecare secundă alocată unei postări în acestă perioadă este furată familiei. Exact, este furată. Toate secundele din aceste zile aparțin în totalitate familiei.

Excepție de la cele de mai sus fac familiile ale căror membri se află la distanțe de sute de kilometri. Nu cred că mai este familie în România care să nu aibă cel puțin un membru plecat la muncă în alte țări. Pentru aceste familii, internetul reprezintă singura modalitate de a simți căldura sufletească a celor dragi. Cunosc părinți cu ambii copii plecați peste hotare, părinți care își petrec Crăciunul cu ochii umeziți de lacrimi privind telefonul ce uită să mai sune.  Cunosc și copii care ar dărui celorlați copii de pe uliță toate jucăriile primite prin curier pentru un singur om de zăpadă făcut cu proprii părinți.

Sfintele Sărbători de Iarnă nu reprezintă  doar target de vânzări, trafic, rating sau cine mai știe ce alți parametri care ne măsoară dependența. Aceste sărbători ar trebui să ne măsoare respectul față de propria familie.  Priveam zilele trecute la un om al străzii. Era singur și înfrigurat. Mi-am adus aminte de un copil crescut într-o casă cu multe camere. Fiecare membru avea camera lui. Bună dimineața, mamă. Bună seara, tată. In rest, doar discuții online în lipsa familiei. Amândoi sunt la fel de săraci. Acestui copil i-aș dărui tasta lui Moș Crăciun. I-aș dărui una și tatălui său pentru a se întâlni pe hol nedumeriți de ce s-a oprit internetul.

tasta-lui-mos-craciun

Am o rugăminte la tine, cititorule. In ce zi suntem astăzi? Dacă suntem pe 25 decembrie / 26 decembrie / 27 decembrie te rog să vezi dacă nu cumva ai primit și tu o astfel de tastă. Scrie pe ea: Tasta lui Moș Crăciun. Apasă pe ea! Apasă cu încredere. Mulțumesc!

Al vostru, Tudor – staupenet.ro

Comments

comments

One thought on “Guest-post – Tasta lui Mos Craciun

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !