Guest-post – STOKER

Am acceptat invitatia lui Emil la acest film, si oficial, pe aceasta cale ii multumesc. Parerea mea despre aceasta productie este una buna, intr-un fel , dintr-o anumita perspectiva, si una mai putin buna privita din alt unghi. Mi s-a parut un film exceptional dpdv al efectelor, sound-urilor, felul cum a fost filmat, artistic in a sick way. Personajul principal, pe numele din film India imi aminteste de tipa din Addams family, de Wednesday, ciudatele amandoua, pana si numele.

Filmul incepe prin autocaracterizarea personajului principal. Aceasta se descrie ca avand o perceptie diferita de a celorlalti, o perceptie unica, in viziunea ei, care pe parcursul filmului se dovedeste ca mai este detinuta de o persoana..SUSPANS…Modul de identificare a obiectelor si fenomenelor din mediul ambiant , transmiterea acestora catre organele de simt se realiza diferit, ceea ce ochiul celorlalti nu vedea, ceea ce auzul lor nu percepea ei ii erau familiare la dimensiuni macroscopice. La varsta de 18 ani devine orfană de tată, si la scurt timp isi face aparitia un alt personaj cheie, carismaticul sau unchi, Charile, care si-a petrecut viata calatorind, cel putin aceasta a fost versiunea lui. Acesta a dezvoltat o relatie tot mai << apropiata>> cu vaduva fratelui sau., in timp ce India refuza in mod repetat cererea acestuia de a se imprieteni. Aceasta afla pe parcursul filmului ca unchiul sau omniprezent este de fapt un criminal si ca acesta a ucis , pe rand, niste personaje cheie de la care India putea afla anumite informatii sau care au incercat a o abuza. In momentul in care afla ca este criminal si asista chiar si la o crima unde devine victima si complice in acelasi timp , instinctele ei agresive ies la suprafata. Aceasta intra in biroul tatalui sau si remarca faptul ca cheia primita cadou de ziua ei se potriveste unui sertar unde gaseste scrisorile unchiului sau, toate minciuni de altfel, intrucat descopera adresa de expediere ca fiind acea a unui institut de boli mentale. India isi confrunta unchiul care admite faptele comise( aici suspans), ii povesteste despre tatal sau, de ce a dorit ca el sa nu-si vada nepoata , cat si de un alt unchi al ei care a murit de mititel. SUSPANS.

In concluzie, consider ca este un film ce trebuie vazut de persoanele cu sange rece, de oamenii care vad filmele dintr-o alta perspectiva decat toate filmele SF, siropoase etc, persoanele slabe de caracter n-au ce cauta la cinema daca n-au taria necesara. Este un film psihologic spre thirller sa zic asa , nu ma asteptam ca personajul final, o fata de nota 10, ambitioasa si perseverenta, studioasa, sa fie ceea ce este. Filmul are o structura ciclica. Daca la inceput totul parea ok, in regula, sfarsitul dovedeste altceva..

Emil sunt, mai am de facut 3 precizari scurte:

1. Giulia este proprietara blogului http://giulia21.wordpress.com/ ;
2. Aceeasi Giulia a scris un articol interesant in maratonul meu de guest-posting de 1 aprilie. Apare la ora 21.
3. Stoker este distribuit in Romania de OdeonFilm, a fost vazut la CinemaCity Sun Plazza si este de vineri in cinematografe.

Comments

comments

5 thoughts on “Guest-post – STOKER

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !