Guest-post – Spiritul Craciunului

Salut, ma numesc Razvan, sunt director general pe blogul http://deceneu789.wordpress.com/ si am placerea sa va impartasesc cateva idei prin intermediul acestui guest post pe blogul lui Emil.

Craciunul este sarbatoarea in care toti incearca sa simta ceva. Toti cauta acea stare de spirit, acea pace, acel sentiment de „sunt mai bun, lumea e mai buna.”. Aproape toti, daca tinem cont de acei indivizi anti-sistem care ocarasc craciunul, urarile, coldindele si in general traditiile adoptate de „turma de oi”. Ei sunt alta poveste, o poveste despre suflete izolate, care urasc ce nu pot avea, o poveste despre care nu intentionez sa vorbesc acum.

Revenind la ce-i frumos, spiritul craciunului e simtit de fiecare diferit. Si felul in care il simtit depinde foarte mult de mediul in care suntem si de persoanele pe care le avem alaturi.

Am simtit spiritul craciunului? Da. I-as putea da atunci o definitie? Nu. Dar tot ce pot face este sa spun ca senzatia de sarbatori a fost suma tuturor lucrurilor pozitive care m-au facut sa ma simt bine.

Ce inseamna craciunul pentru mine?  <–––––––

Friptura de cartofi la cuptor. Beteala, globuri. Verde, rosu, albastru, alb: luminite. Brad impodobit. Hartie de impachetat. Surprize. Bucurie. Miros de porotcala. Rasete de copil. Vin rosu. Buze reci. Imbratisari calde. Colinde. Pofta de mancare. Cina in familie. Voie buna. Armonie. Intelegere. Jocuri in familie. Gandul la cineva care te iubeste. Prajituri. Zapada. Bulgari. Fulgi. Turturi. Alb. Vin rosu. Fiert. Scortisoara. Iubire. O dimineata insorita si un buna  dimineata spus cu drag intre doua sarutari.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !